Waarom The Blind Spot?

Afgelopen week hebben een aantal van jullie het meegekregen dat The Blind Spot online ging. Mijn "nieuwe" droomproject! Ik zet het niet voor niks tussen aanhalingstekens, want nieuw is deze droom niet voor mij. Wel dat deze droom nu waarheid wordt. Dat is nieuw! En dat voelt heel spannend voor me! Voor mij is dit (naast bloggen) mezelf pas echt kwetsbaar opstellen. Nu laat ik de wereld mijn droom zien en ik moet maar afwachten of anderen op mijn droom zitten te wachten. Er bestaat voor mij niets spannenders dan dat. En ik hoop echt dat jullie er ook blij van worden.

Vandaag vertel ik jullie er alles over. Het is tijd om het ook hier te delen denk ik. Wat is The Blind Spot? Waarom past dit bij mij? Waar loop ik tegen aan? Wat gaat er allemaal goed? 1001 vragen waar je misschien wel of niet benieuwd naar bent. Hoe dan ook, ik deel het vandaag met je. ;-)

Wat is The Blind Spot?

Kort gezegd is het een online shopping platform voor duurzame mode. Voor vrouwen die er graag mooi uit willen zien en hun garderobe willen vullen met duurzame en eerlijke kleding. De collectie gaat van casual chic naar business chic tot ook een tikkeltje stoer en praktisch. Een combinatie die mij erg aanspreekt en ik hoop dat dit voor meer vrouwen zo geldt.

"Met The Blind Spot doe ik aan alle vrouwen een uitnodiging: Kom kijken en ontdek hoe mooi duurzame mode is en hoe fijn de kleding draagt."

Als vrouw wil ik graag fashionable, mooi en leuk gekleed door het leven gaan, zonder dat ik hoef in te leveren op stijl wanneer ik voor duurzame kleding kies. Bij The Blind Spot komen deze twee werelden goed samen. Sommigen van jullie weten al dat ik moeder ben en dat het moederschap onlosmakelijk verbonden is met praktisch denken en doen, is nu eenmaal een feit. Outfits moeten dus ook soms praktisch zijn, maar wel fashionable; een lekkere jeans met een vlotte blouse. Ook dat is mogelijk bij The Blind Spot! Ik ben ervan overtuigd dat er meer vrouwen zijn zoals ik en daarvoor heb ik The Blind Spot geopend om duurzame mode ook zo toegankelijk te maken.

Waar staat de naam 'The Blind Spot' voor?

Afgezien van de vele 'blind spots' die de modewereld kent, denk aan de fast fashion, het feit dat de kledingindustrie de op één na meest vervuilende industrie is ter wereld en de oneerlijke arbeidsomstandigheden. Zo ontstond de naam 'The Blind Spot' op een dag in mijn gedachten. De naam bleef hangen en op een dag wist ik dat The Blind Spot ook voor ons consumenten gold. Kiezen wij altijd bewust voor de aankopen die we doen? Als ik naar mezelf kijk is het antwoord nog steeds; Nee!. In mijn omgeving? Idem! Van sommige vrienden en bekenden krijg ik zelfs weerstand wanneer ik het bespreekbaar maak; "Ik blijf lekker kopen, wat ik wil." Een duidelijke no go area soms nog. En dus een blind spot. Kortom, we hebben allemaal blind spots. Met The Blind Spot doe ik aan alle vrouwen een uitnodiging: Kom kijken en ontdek hoe mooi duurzame mode is en hoe fijn de kleding draagt.

"Ik ben een creatieve geest met een passie voor kleding die de wereld elke dag een beetje beter wil maken."

Waarom zet ik deze stap?

Al jaren droom ik van het ondernemerschap, ruimte geven aan mijn creativiteit, mijn eigen ding doen, de wereld betreden buiten de gebaande paden. Gewoon doen wat ik wil. Daarom zet ik deze stap! En ik kan eigenlijks niets anders bedenken wat beter bij mij zou passen dan dit. Ik ben een creatieve geest met een passie voor kleding die de wereld elke dag een beetje beter wil maken. Kernachtiger dan dit kan ik het niet omschrijven. Dit ben ik! Voor de mensen dicht om mij heen vast heel herkenbaar. Dit is wie ik ben en wat ik graag doe en dat hoop ik nog jarenlang te mogen blijven doen. Het voelt als een kadootje dat ik al zo ver gekomen ben en daarvoor ben ik zo enorm dankbaar.

Hoe nu verder?

Afgelopen week ontving ik een mail met de vraag wat er met mijn blog gaat gebeuren nu ik The Blind Spot gestart ben. Chantoile.nl blijft doorgaan. Dat is één ding wat zeker is. Elke week blijft er een blog online komen die gerelateerd is aan duurzame mode en soms zal er dus ook iets te lezen zijn over The Blind Spot. De labels zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want er zit nu eenmaal één persoon achter en dat ben ik. Uiteraard zal ik op mijn blog meer vanuit mijn persoon bloggen, zoals jullie dat gewend zijn en bij The Blind Spot verkoop ik duurzame en eerlijke kleding. Mocht je hier nog meer vragen over hebben, stel ze gerust. Ik leg het graag aan je uit.

En hoe voelt dat nou? Een eigen webwinkel?

The Blind Spot staat nu een week online en de eerste week was echt een hele chaotische week technisch gezien, want de mobiele website vloog er op dag één gelijk uit! Achter de schermen wordt er nu dus hard aan gewerkt om alle kinderziektes uit de website te halen. Dat is best stressvol kan ik je vertellen. Toen de eerste bestellingen binnendruppelden kon ik bij elke bestelling wel een vreugdedans doen. Hahaha! Verder voel ik dat ik een bepaalde focus en rust over me heb en dat voelt goed. Ik kijk positief naar de toekomst en ik krijg kriebels in mijn buik denkend aan de dingen die nog komen gaan. 'Here I go!' denk ik dan. Hopelijk vinden jullie het net zo leuk als ik.

Fair fashionblogger Chantoile

#TheBlindSpot #Ondernemen #Duurzamekleding

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.