Voorjaarsschoonmaak deel 2: Wat geef ik weg? + WINACTIE

Afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het sorteren van mijn kledingkast. Doordat ik in november vorig jaar verhuisd ben, heb ik dit keer (gelukkig) weinig items 'over' om weg te geven. Vandaag vertel ik jullie hoe ik tot mijn stapeltje weg-geef-kleding gekomen ben en hoe ik zeker weet dat het goed terecht komt. daarbij geef ik ook een item weg aan één van jullie! Lees dus nog even verder, want het is duurzaam en eerlijk geproduceerd!

Wel ben ik gelijk heel eerlijk; ik heb geen idee of iemand op kleding uit mijn kast zit te wachten, maar omdat ik jullie echt wil laten mee beleven of er meer bij wil betrekken, hoop ik dat op deze manier te realiseren.. Eerder vertelde ik jullie dat ik na iedere clean-up wat kleding weggeef, dus ook nu weer.

Dus, geen commercieel gedoe (vooralsnog), maar wel een echte eerlijke give-away om bij te dragen aan duurzaam leven.

Rana Plaza

En dat is niet de enige reden; vandaag is het ook vier jaar geleden dat de Rana Plaza ramp plaatsvond in Bangladesh. Het gebouw waar o.a. vijf kledingfabrieken in gevestigd waren, stortte in en 1134 mensen kwamen om bij deze ramp. Vandaag de dag zijn arbeidsomstandigheden op veel plaatsen nog steeds niet verbeterd en is het belangrijk om je bewust te worden van het feit wie jouw kleding produceert. Mocht je hier over mee willen praten dan nodig ik je van harte uit om vanavond naar het World Fashion Center te gaan voor de Fashion Revolution Talk. Hier zal uitgebreid gesproken worden over o.a. de noodzaak van transparantie in de mode-industrie, onder de hashtag #whomademyclothes vind je meer info op internet of klik op deze link.

Hoe kom ik tot mijn weg-geef-stapel?

'Wat doe je moeilijk?' hoor ik je denken. En inderdaad, hoe moeilijk kan het zijn? Doe alles in een tas en weg ermee!

Toch even dit; ziet de kleding er nog goed uit? Bevatten de items geen gaten of vlekken? En kies je ervoor om je kleding niet te verkopen? In dat geval geef ik het dan graag weg aan iemand die ik er echt blij mee kan maken. Zo 'simpel' is het inderdaad.

Kleding wordt nog te veel en te vaak beschouwd als een gebruiksvoorwerp wat je makkelijk weggooit na gebruik. Terwijl ik kleding juist als een creatieve uiting van jezelf beschouw. Het gaat over het bepalen van je identiteit en imago, jezelf goed voelen in wat je draagt. Wanneer je blij bent met de kleding die je hebt, zorg je er ook beter voor en doe je langer met de kleding die je hebt. Wanneer je er dus afscheid van neemt, 'gooi' je het niet zomaar weg. Je denkt na over wat je ermee doet, althans ik doe dat. Dit is een omslagpunt in mijn consumentengedrag. Deze bewustwording geeft hopelijk ook een beetje op jou af. Hopelijk maak ik je dan binnenkort blij met deze prachtige rok van biologisch katoen, eerlijk geproduceerd van het merk People Tree:

Winactie; duurzame rok van People Tree

WIN! WIN! WIN! WIN! WIN!

Wil jij ook kans maken op een kledingstuk uit mijn kledingkast?

Dat kan! Door het volgende te doen;

- Like mijn Facebookpagina;

- Deel mijn Facebookbericht op je tijdlijn;

- Laat onder deze blog een reactie achter, welk kledingstuk jij wenst en vooral waarom.

Op 27 mei 2017 maak ik via Facebook de winnaar bekend.

Duurzame rok People Tree

Nog even dit.....

Zelf ben ik er van overtuigd dat als we kleding onderling meer aan elkaar doorgeven of ruilen dat je veel meer plezier kunt beleven aan je kledingkast. Mocht je weggeven niet zien zitten en verkopen geeft je teveel gedoe, kun je altijd nog ruilen! Zie hieronder upcoming ruilevents.

Upcoming ruilevents

- 30 april 2017 - Kledingruil tijdens Fashion Revolution Week in Utrecht. MEER INFO

- 25 juni 2017 - Kledingruil door Little Green dress in Hoofddorp. MEER INFO

fair fashion blogger

#voorjaarsschoonmaak #ranaplaza #whomademyclothes #kledingruilevent

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.