'Thought' is de nieuwe naam van Braintree

Het eerlijke kledingmerk uit Groot Brittannië wat voor de meeste duurzame fashionista's en slowfashion lovers bekend stond onder de naam Braintree, heeft haar naam veranderd. Om precies te zijn, deden ze dit al aan het begin van dit jaar en heet Braintree nu 'Thought'. Oud nieuws? Welnee! Het ontging velen en zelfs mij! Vandaag meer over de naamsverandering van dit duurzame modemerk en ook hun nieuwe collectie nam ik mee in een review.

Ethical loungewear by thought

Over het fair fashion merk

Braintree is ontstaan in 2006. Van oorsprong zijn zij Australisch, maar verhuisden al snel naar Londen met hun bedrijf. Ze zijn altijd erg transparant geweest (en nog steeds) over hun supply chain, oftewel hoe hun kledingproductie tot stand komt en met welke materialen en middelen ze daarvoor winzetten. Ze zijn een groot voorstander van 'slow' fashion en dragen dit ook uit met hun collecties. Zo hebben ze als doel om van elke item een pronkstuk te willen maken waar je als trotse koper helemaal verliefd op wordt en dat voor een hele lange tijd ook zal blijven. Thought is aangesloten bij ETI (Ethical Trading Initiative) en hun katoen is GOTS gecertificeerd.

Mijn eerste duurzame kleding aankoop was van Braintree, uit de sokkencollectie. Opvallend gekleurde sokken van biologisch katoen, die ik nu anderhalfjaar na dato nog steeds draag met veel plezier en kwalitatief gezien er nog heel goed uitzien.

Mijn allereerste duurzame kleding aanschaf; sokken van Braintree

Waarom nu dan die naamsverandering?

Begin dit jaar komt Braintree dan met een hele nieuwe 'look and feel' onder de naam Thought en lanceren hun nieuwe online onder link wearethought.com. Met deze naam komt het merk dichterbij de kern van haar filosofie en wat zij wenst uit te dragen naar de wereld. Elke collectie, elk kledingstuk, elke stof en elk draadje wordt wel weloverwogen samengesteld en er ontstaat een zeer doordachte collectie (thought). 'A lot of thought has gone into it.' Braintree oftwel Thought draagt uit dat zij zeer bewust omgaan met het ontwikkelen en produceren van hun kleding, zodat de impact op het milieu minimaal blijft.

Welke stoffen zien we in de collecties van Thought?

In hun collecties kom ik dan ook veelal de duurzame stoffen tegen; biologisch katoen, tencel, modal en hennep. Welke allen komen van natuurlijke en duurzame groei van bomen en planten die deze stoffen rijk zijn. Maar ook gerecyclede materialen worden gebruikt en zie je terug in de collecties van Thought.

Welke kledingstijl zie je terug bij Thought?

Het merk heeft een brede collectie voor mannen en vrouwen. Er is een collectie voor de man en de vrouw. Voor de dames is de collectie erg toegankelijk, casual chic.

De loungewear collectie is zeker de moeite waard, mijn favoriet is de 'sundays over mondays' shirt. Ik zie mezelf al op de bank zitten op zondag met de aankomende herfst, heerlijk!

Alle items zijn goed met elkaar te combineren en maken je outfit compleet. Zelf zette ik al een casual outfit op mijn wishlist, namelijk de "Carolee" flared broek van modal zou ik graag combineren met de "Victoria" tencel blousetop. Zo heb je in een handomdraai een zakelijk outfit met de "Melissa" recycled jacket. Onderin de blog laat ik alle items zien, dus scroll gerust even door. De prijzen zijn gemiddeld tussen de €40 en €100 ongeveer. Via hun online webshop bezorgen zij wereldwijd.

Is Thought in Nederland al verkrijgbaar?

Jazeker! Thought vinden we in veel online webwinkels, zoals degroeneknoop.nl en duurzamekleren.nl

Hopelijk heb ik je deze week weer geïnspireerd. Ik draag dit kledingmerk een warm hard toe, ik hoop jij nu ook.

P.S. Ik kwam wel meer webwinkels tegen die het merk Thought verkopen, echter heb ik hier persoonlijk nog nooit wat gekocht en dus ook geen ervaringen met deze andere webwinkels. Als jij dat wel hebt en je bent tevreden, dan zou ik daar je aankoop doen. Ik raad deze dus aan, omdat ik hier eerder al spullen kocht.

#wearethought #thought #Review #duurzamemodeinspiratie #Duurzamekleding #eerlijkemode #fairfashionlook

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.