Sustainable outfit #5 - De newbees

Vandaag deel ik echt een (h)eerlijk zomers outfit waar ik echt verliefd op geworden ben afgelopen dagen. Hoewel ik ze niet vaak draag, vind ik ze eigenlijk heel fijn zitten. Lekker comfy, terwijl het er super stijlvol uitziet. Ik heb het over de jumpsuit! Vandaag een duurzame outfitpost met mijn nieuwe favoriete jumpsuit. Dat is niet het enige, want deze blog zit boordevol newbees! Zoek je dus nog nieuwe inspiratie dan zit je hier helemaal goed.

Nieuwe ontdekkingen

Om mijn garderobe te vullen, ben ik dagelijks op zoek naar inspiratie om dan vervolgens heerlijk weg te dromen bij de combinaties die ik ermee zou kunnen maken. Soms blijven er dan kledingstukken hangen. Sommige heb ik al in mijn kast hangen, andere nog niet. Waarna ik dan ineens een match zie en voilá; ik heb een nieuwe duurzame look. Vervolgens wil ik het dan passen om te kijken of het dan ook echt daadwerkelijk een goede match is. Zo gebeurde dat afgelopen week eigenlijk met de items uit deze blog. Daarnaast ontdekte ik nog meer..

Fairfashion blogger Chantoile

Jumpsuit - Näz

Dit prachtige & minimalistische jumpsuit zit niet alleen geweldig, maar hij staat en valt ook nog eens goed. In één oogopslag was ik verliefd! Ik vond deze jumpsuit bij de nieuwe webshop Mae Sue. Vol met duurzame kleding voor dames en heren met een minimalistische invalshoek. Voor mij spetterde deze jumpsuit van het scherm. Toen ik 'm afgelopen week thuis ontving, wist ik het zeker; Wij zijn een match! Naast de jumpsuit van Näz kun je bij Mae Sue ook nog basic shirts vinden van dit merk. Näz is een Portugees merk en net als de webshop helemaal vers van de pers! Ze produceert alle kleding duurzaam en lokaal.

Tip:

Mocht je de webshop bezoeken; de collectie zomerjurkjes zou ik zeker niet overslaan! Daarnaast ontvang je nu ook nog eens 10% korting met de kortingscode "MaeSue10". (Geldig t/m 31 mei 2018)

Gebreide vest 'Puno Cardi'- Graciela Huam

Het gebreide vest met korte mouw heb ik dit seizoen aangeschaft. Speciaal voor de wat koudere dagen en omdat ik doordeweeks ook nog drie dagen op een (ge-airconditioned) kantoor werk. In een zomers outfit koel ik dan erg snel af en als echte koukleum wil ik dan een vest aan kunnen trekken. Toen mijn oog op dit gebreide vest viel, wist ik gelijk dat het een mooie aanwinst zou zijn waar ik nog jaren mee vooruit kan. Het vest is gemaakt van schapenwol en alpacawol afkomstig uit Peru. Nu het nog erg koel is in de ochtenden en avonden houd dit vest me heerlijk warm. Wat een liefde voor dit vest! Graciela Huam is een jong slow fashionmerk wat in 2017 haar eerste collectie lanceerde.

Schoudertas - Ms. Bay

De schoudertas is gemaakt van ecologisch gelooid leer en ecologisch gelooid zalmleer. Werkelijk een tas om van te watertanden zo mooi! Ms. Bay lanceerde een kleine twee weken geleden. Ze werken bijna uitsluitend met materialen die biologisch afbreekbaar zijn. Synthetische materialen als polyester zul je dus niet vinden in hun collectie. De tas is een echte eyecatcher en staat goed bij de jumpsuit. Twee prachtige slow fashion items waar ik nog heel lang plezier aan kan beleven.

Sandalen & Zonnebril

Helaas.. deze zijn niet duurzaam. Wel heb ik beiden al best een tijd. De zonnebril kocht ik al in 2016 en de Romeinse sandalen in 2015. Zoals ik vaker vertelde, ik kan heel lang met mijn spullen doen. Vandaar dat je ze jaren later nog steeds tegen komt in mijn outfits. Ook dat is duurzaam.

En dan nog even dit...

Ik geloof in samenwerking. In het feit dat we samen de wereld beter kunnen maken. Dat geldt ook voor deze blog. In deze blog ben ik de samenwerking met Mae Sue aangegaan, omdat ik de webshop oprecht een aanwinst vindt voor het aanbod in duurzame mode. Door items te combineren, krijgt een outfit de kracht die het mag uitstralen en elk item op zich wordt weer versterkt. Zo kijk ik er echt naar.

Fotografie: J. Verwest

Styling: Chantoile

#fairfashionlook #MaeSue #GracielaHuam #MsBay #Näz

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.