Sustainable outfit #3 - spring 18

Zoals beloofd; wil ik mijn duurzame outfits vaker en meer met jullie delen. Vandaag deel ik mijn voorjaarslook. Alle items zijn duurzaam of op een duurzame manier verkregen. Helaas is het vandaag buiten nog om te huilen, zo koud. Dachten we vorige week nog: 'Hier komt het voorjaar.' Krijgen we sinds dit weekend weer een heerlijke vleug winterkou over ons heen. Aarghh! Ik ben er wel klaar mee, zeg ik je eerlijk. En dus laat ik je vandaag mijn items zien, waarmee ik mijn garderobe een opfrisser heb gegeven. Droom je even met mee bij deze heerlijke voorjaarslook?

Fairfashionblogger Chantoile

Cropped jeans - MUD Jeans

Enige tijd geleden vertelde ik over MUD Jeans en dat zij voor mij één van de meest ultieme duurzame jeansmerken zijn van ons land. Hier draag ik de 'Cropped Mimi' en hij zit lekker! Ik had eigenlijk nog geen lichtkleurige jeans in mijn kast. Deze kan en mag er dus bij. ;-) Een cropped jeans staat al 2 jaar op mijn wishlist.

Zijden Top - via The Next Closet

De prachtige zijden top is van het merk 'Cycle'. Dat is voor zover ik weet geen duurzaam merk, maar ik kocht deze tweedehands via The Next Closet. De top is van 100% zijde en aan de bovenkant is de top opengewerkt met kant. Als je goed kijkt, zie je dat het doodskoppen zijn. Ik hou wel van zo'n twist. Het ziet er heel lief uit, maar door de details wordt het gelijk stoer.

Jasje voor het voorjaar - via The Next Closet

Dit supergave jasje is van Tommy Hilfiger en kocht ik eveneens via The Next Closet. Eigenlijk ben ik al jaren verliefd op de kleding van Tommy, maar omdat het niet duurzaam is, koop ik het nu uitsluitend nog tweedehands. Voor zover mij bekend is, doen zij niet veel aan duurzaam ondernemen. Wat ik natuurlijk heel jammer vindt.

Ethische sieraden - Charlie + Mary

De armband en ring komen van Charlie + Mary. Inmiddels heb ik ze nu een jaar ongeveer. Ze blijven mooi en passen goed bij mijn garderobe. Sieraden koop ik niet vaak. Ik probeer mij vooral te focussen op sieraden die eerlijk gemaakt zijn en kwalitatief goedgemaakt zijn, waardoor ze ook lang mee kunnen gaan. Ik kan je vertellen dat dit laatste vaak een dingetje is en sommige sieraden na een paar keer dragen al kapot gingen en in de prullenbak belandden. Heel jammer, want daardoor onderscheid je je als duurzaam sieradenmerk dus niet voldoende. Maar dat is mijn mening.

Witte sneakers - TOMS

Onder dit voorjaarsoutfit draag ik mijn oude vertrouwde witte sneakers van TOMS. In mijn vorige outfitpost zag je ze ook al voorbij komen. Dat vind ik juist het leuke aan mijn blog; om de diverse items te mixen en matchen, waardoor je ze dus vaker op mijn blog zult tegenkomen. In plaats van steeds een compleet nieuw outfit te showen. Ook dat is voor mij een belangrijk onderdeel van duurzaam met je garderobe omgaan; mixen & matchen.

Het zit er alweer op! Zoek jij nog een aantal opfrissers voor jouw voorjaarsgarderobe?

Kijk naar de voorjaarscollectie die ik samenstelde voor The Next Closet.

TNC Blog

Klik op onderstaande foto om de persoonlijke 'opfrissers-voor-het-voorjaar'-collectie te bekijken die ik samenstelde met The Next Closet:

Voorjaarscollectie by Chantoile via The Next Closet

#MUDJeans #TheNextCloset

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.