Sustainable outfit #1 - winter 18

Vorig jaar begon ik er al mee; het delen van mijn sustainable fashion outfits. Bij elke look of outfit vertel ik wat ik draag of het wel of niet duurzaam is. Het is alweer even geleden dat ik dat deed. Hoog tijd voor nieuwe. Dit droeg ik afgelopen week. Wie mij via Instagram volgt, heeft al een sneakpreview gehad. Hier vind je alle details.

Winterlook

Het was afgelopen week koud, koud, koud! Dat kan je niet ontgaan zijn, zeker na storm no.2 van dit jaar. Toch brak de zon nog af en toe door, waardoor ik toch mijn zonnebril mee naar buiten nam. Na al die donkere dagen had ik wat last van het licht ;-).

In november deelde ik mijn winter capsule, om nu gaandeweg toch wat kleine aanpassingen te doen. (Hierover later meer, beloofd.) Vandaag dus items die je nog niet kende.

Winterjas - Eddy's jackets

Deze winterjas is bij mijn weten niet duurzaam. Ik kocht deze wollen getailleerde winterjas in 2010. Inmiddels weet ik dat het merk ook niet meer bestaat sinds 2016. Wel een hele fijne jas met een prachtige en warme binnenvoering die inmiddels alweer 8 jaar meergaat.

Zonnebril - Marc Jacobs

Aangeschaft in 2016 samen met mijn nieuwe bril. Om heel eerlijk te zijn; de zonnebril kreeg ik er gratis bij. 'Goede deal', dacht ik destijds, want een bril dragen is voor mij noodzaak. Anders kan ik het huis niet uit. Van beide maak ik dus dankbaar veelvuldig gebruik en kan er ook jaren mee vooruit.

Sjaal - oud

De sjaal heb ik ooit gevonden in een kledingkast toen ik nog thuis woonde. Ik denk zelfs dat hij van mijn vader is? Anyway, erg oud dus, want ik woon al 14 jaar niet meer thuis.

Handschoenen - Barts

Mijn handschoenen hebben een leatherlook, maar zijn niet van echt leder, maar van PU. Ze zijn een kerstkado van enkele jaren geleden. Kan ook bijna niet anders ;-).

Trui - Peopletree

Deze prachtige warme comfy trui kocht ik online bij de webshop van Peopletree. Het duurde vier weken, voordat mijn bestelling arriveerde. Wel een beetje lang, maar in Nederland kwam ik de trui niet tegen online. De trui past goed en kan eigenlijk op elke broek wel gedragen worden.

Slacks - Thought

Hoewel ik niets meer van plan was aan te schaffen (heb ik me toch weer laten verleiden ;-)), kwam ik bij Thought deze heerlijk vallende broek tegen met vrolijke print, gemaakt van modal. Ergens was ik ook nieuwsgierig naar de kwaliteit

Boots - H&M (premium quality label)

De leren boots zijn dus van H&M. Ik kocht ze in 2014 in de uitverkoop. Afgelopen week besloot ik definitief afscheid te nemen van dit modeketen (naast de ZARA en Mango waar ik al heel lang niets meer koop). Om meerdere redenen die ik in een aparte blog met jullie zal delen binnenkort. Omdat ik best lang met mijn kleding doe, zul je nog dus nog wel items van hen tegen komen denk ik, maar nieuwe dingen zul je in mijn kast niet meer vinden, zelfs geen basics. Tweedehands is nog een overweging, daar ben ik nu nog niet over uit.

#outfitinspiratie #sustainableoutfit #duurzamemodeinspiratie

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.