Stella Stella Stella

De in 1995 afgestudeerde Stella McCartney... where to begin? Dochter van een Beatleszanger, gestudeerd aan St. Martins te Londen. Het is een gebleken basis voor haar succes. Duurzaam ondernemen en succesvol zijn, kunnen hand in hand gaan met elkaar. McCartney laat al jaren zien hoe dat werkt; ondernemen met oog voor dieren en voor het milieu.

Stella McCartney - sustainable business lady

The Fashion Awards 2017

Tijdens 'The Fashion Awards' in december van afgelopen jaar (2017) krijgt Stella McCartney de innovatieprijs uitgereikt. Om haar te eren voor haar toewijding aan duurzame mode, het werken met innovatieve materialen en om haar positieve invloed als het gaat om de invloed van mode op het milieu. Chapeau Stella!

Het award wordt voor de eerste keer uitgereikt en Stella hoopt daarmee dat andere modehuizen zullen volgen en dit award als een bijzondere prestatie zullen beschouwen, mochten zij deze ooit gaan ontvangen. In elk geval weer een stap dichterbij bewustwording binnen de mode industrie.

Al heel lang wil ik een blog schrijven over Stella McCartney en haar duurzame visie op mode. Ze volgt haar eigen weg en doet de dingen waarvan zij denkt dat het goed is voor het milieu, hoe zij denkt dat het beter kan. Een inspiratie voor mij, maar ook voor heel veel anderen. Vandaag dus; Stella!

Visie

Het modehuis van Stella McCartney beschikt over een diepgewortelde visie en draagt daarmee zeer consequent haar overtuiging van duurzaam ondernemen uit naar de wereld. De afgelopen jaren waren er al diverse bijzondere campagnes, denk aan de sneakers van gerecycled polyester in samenwerking met Adidas of de presentatie van de kledingcollectie op een afvalberg. Stella staat stevig achter haar overtuiging en is daar nu eindelijk voor beloond.

Grijs outfit van Stella McCartney

Meten van milieu-impact

Om de milieu-impact van haar business per kilo gebruikt materiaal te berekenen, voerde Stella McCartney vorig jaar een Global Environmental Profit and Loss (EP&L) Account uit. Dat is een onderzoek waarbij de zes grootste factoren worden onderzocht die impact hebben op het milieu. Dat zijn: luchtvervuiling, waterverbruik, watervervuiling, de uitstoot van broeikasgassen, afvalverwerking en veranderingen in het ecosysteem.

De resultaten uit het EP&L stelde de ontwerper in staat om een financiële waarde te hangen aan de ecologische kosten en baten van haar bedrijf. Door het inzichtelijk maken van de ecologische impact van de bedrijfsvoering is Stella McCartney beter in staat om de impact van haar activiteiten te beheren en daar waar mogelijk terug te dringen. Op haar website lees je meer.

De collecties

Stella Mc Cartney biedt een uitgebreide collectie en bij een modern bedrijf hoort ook een moderne stijl. Denk aan de Falabella tas of de Stella Star bag beiden vind ik echte eyecandy en met een Stella tas in je hand maakt het bijna niet meer uit wat je draagt. Geintje! Neem bijvoorbeeld de wedges....

Mijn absolute favoriet. Ik droom over deze schoenen, bijna elke nacht..

Ik hou van mode, maar nog meer van mode die duurzaam is én fashionable. Naar mijn menig heeft Stella McCartney alles in huis en ik ben echt een groot fan. Het is jammer dus dat haar kleding een behoorlijk gat in je portemonnee slaat bij de aanschaf ervan. Het zal dus nog even duren, voordat Stella in mijn kast hangt. Ondertussen droom ik lekker verder.

Wedges mijn absolute droomschoen


Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.