Seizoenscapsule: Winter Capsule Garderobe 17/18

Mijn wintercapsule is compleet! Na veel uitzoeken, sorteren weg doen, heb ik mijn capsule voor het grootste deel samengesteld. Deze week loop ik 'm met je door. Welke stappen heb ik doorlopen? Wat zijn mijn ultieme tips? Welke fair fashion items heb ik opgenomen in mijn minigarderobe? Je leest het vandaag hier. Door tijdgebrek en een overvolle agenda is het mij niet gelukt om alle kledingitems te fotograferen. Komende week zal ik het aanvullen en compleet maken.

Kleine correctie

Vorige week vertelde ik dat ik geen nieuwe items had gekocht, maar dat klopte niet! Ik had in oktober namelijk wel iets nieuws gekocht, namelijk mijn colbert van Monique Collignon! Oeps! Bij deze corrigeer ik mijn uitspraak. Het colbert is gemaakt van biologisch linnen en gerecyclede PET flessen. Ik ben er zo blij mee. Helemaal verliefd op dit colbert!

Samenstelling

Na alles op diverse stapels gelegd te hebben, ben ik gaan nadenken over outfits die ik graag wil dragen deze winter. Aangezien ik echt een koukleum ben, zorg ik voor warme truien en warme broeken in mijn minigarderobe. Ik ken mezelf; ik trek het anders toch niet aan. Mijn eerste tip: denk aan wat jij fijn vindt om te dragen. In mijn geval zijn dat warme kledingstukken. Net als bij mijn vorige capsule neem ik onderkleding, schoenen, jassen en accessoires niet mee. Ik wil me echt kunnen kleden op het weer en weet dat ik het anders ook niet vol ga houden. Tip 2: Wees realistisch en denk niet: "dat doe ik wel even." Dan zijn er nog een twee punten om rekening mee te houden, namelijk aantallen en kleuren. Deze keer neem ik de tassen niet mee in de capsule. De vorige keer ging ik hier de mist mee in door de verkeerde tas steeds mee te nemen. Ik heb er niet heel veel en ben ook niet van plan om een tas te kopen, dus laat ik deze even buiten beschouwing.

Aantallen; Hoeveel items neem je op in een seizoensgarderobe?

Heel lastig voor mij, want ik wil teveel opnemen. Dat wist ik al, voordat ik hieraan begon. Ik liet me inspireren door de blog van Alisson Simmonds over haar 'Project 333'. Met 33 kledingstukken voor 3 maanden. Ze is erg eerlijk en open over haar ervaringen en is daarmee ook gelijk een leuke blogtip :-). Hier zitten dan ook jassen, schoenen en tassen bij. Dat wil ik dan weer niet, dus worden dit nu even de voorlopige aantallen:

- Aantal broeken: 6

- Aantal truien: 6

- Aantal jurken : 4

- Aantal blouses: 3

- Aantal vesten/colberts/jasjes: 7

In totaal heb ik ik voor mijn wintergarderobe dus 26 kledingitems. Het aantal broeken moet ik nog wel aanvullen, want daar heb ik er nu maar 4. Voorlopig kijk ik even hoe ver ik ermee kom. Ik gun mezelf hier nog wat ruimte :-). Mocht het niet lukken dan ga ik toch op zoek naar een extra broek of jeans.

Kleuren

Voor deze capsule ga ik voor de kleuren die ik al in mijn kast heb hangen. En komt geen nieuwe kleur in mijn kast dit seizoen. Ik heb vier hoofdkleuren gekozen en daar ga ik alles mee combineren:

Groen, legergroen, zwart &donkerblauw

Aanvullende kleuren zijn rose & rood, (gebroken)wit, goud, maar ook diverse prints om ervoor te zorgen dat ik veel verschillende outfits kan creëren. Dat vind ik ook het leukste om te doen. Tip 3: zorg dat je een kleurenschema hebt of maakt, zodat je ook alle kleding kunt combineren.

De truien

Voor mijn capsule koos ik ook truien, uiteraard. Vorige week liet ik je weten dat ik drie truien op de nominatielijst had gezet. Qua kleur en stijl heb ik besloten (met pijn in mijn hart) om de blauwe trui van Petit Bateau weg te doen. Verkopen kan ik m nog niet, dus berg ik m even op in een aparte doos, zoals meerdere kleding waarvan ik even niet weet wat ik ermee moet, maar wel te leuk vind om weg te doen. (herkenbaar?) Beide groene truien blijven dus. (Sorry Hermien;-))Hierbij mijn gekozen truien:

Groene trui H&M Concious | Groene trui H&M | Zwarte trui met print Tricot Chic | Donkerblauwe trui Basics | zwarte glittertrui merkloos | Donkere wollen glittertrui MET jeans (foto volgt)

De broeken

Vorige week liet ik je al weten dat ik geen blauwe jeans meer heb voor komende winter. Gelukkig is het me gelukt om de vlekken uit één van de jeans te wassen (voor 90%), dus daar kan ik nog wel even mee doen. De ander blauwe die uitgescheurd is, is helaas overleden. Ik heb er 3 jaar plezier van gehad. Helaas staan ze nog niet allemaal op de foto. Dit vul ik deze week aan. Dit zijn ze geworden:

Blauwe jeans Seven Jeans For All Mankind | Zwarte gerecyclede jeans H&M Concious | Witte Jeans G-Star | Donkerblauwe pantalon CRVD | Zwarte pantalon met ruit H&M Concious | Nog aan te vullen met?

De jurken

Voor dit seizoen heb ik vier jurken die ik deze winter veel ga dragen. Dit zijn ze:

Groen gestreepte jurk Miss Green | jurk met zwart-wit print Filippa K | Rode jurk met print French Connection | Legegroene blousejurk Claudia Sträter

Blouses & vesten

Ik heb ook nog een aantal blouses en vesten geselecteerd. Sommige daarvan zaten ook in mijn vorige capsule en neem ik nu weer mee. Hier zitten tien stuks in. Hier komen ze:

Donkerblauw colbert Monique Collignon | Zwart lang vest OBJECT | Legergroene blouse H&M Concious | Grijs wollen vest Merkloos | Zwart tencel vest H&M Concious | Zwarte tencel Blouse H&M Concious | Donkerblauw vest met goud Sao Paulo | Zwarte blouse met print Wanderlust | Grijs colbert CRVD | Fluwelen bomberjackje Merkloos

Wat wil ik ermee?

Waarschijnlijk heb je al kunnen concluderen dat ik niet heel streng ben voor mezelf. dat heeft ermee te maken dat ik geen 'kooptic' heb en van mezelf al behoorlijk zuinigjes omga met wat de aankopen die ik doe. De uitdaging zit 'm bij mij vooral in alles er uit willen halen wat er in zit, qua creatieve looks en outfits te creëren die ik eerder nog niet droeg. Dat kun je ook wel een beetje scharen onder het herontdekken van je huidige garderobe. Daar ligt mijn grootste uitdaging. Dus daar ga ik voor. Tevens dus ook mijn laatste tip: vraag jezelf vantevoren af waarom je een minigarderobe wil? Wat wil je ermee? Ik hou jullie op de hoogte via mijn Instagram met de looks en de outfits. Als jij nu ook geïnspireerd bent; leuk! Heel veel succes!

#capsulegarderobe #capsulewardrobe #moniquecollignon #fairfashionblog

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.