Re:cycle de duurzame capsule collectie van Viktor & Rolf

Binnenkort komt de aangekondigde duurzame capsule kledingcollectie van Viktor & Rolf in de verkoop. Een exclusieve samenwerking met Zalando die tijdens Bread & Butter afgelopen september al werd aangekondigd, is binnenkort een feit. Benieuwd? Chantoile geeft je een sneakpreview van deze unieke gerecycled items.

Re:cycle duurzame capsule collectie Viktor & Rolf

Handgemaakt & gerecycled

De SS'18 collectie is volledig opgebouwd uit met de handgemaakte items van gerecyclede materialen. Alle materialen komen uit (oude) kledingvoorraad van Zalando. Stuk voor stuk zijn de items verschillend van elkaar en dus uniek. De ontwerpers hebben hard gewerkt om elk kledingstuk om te bouwen tot prachtige nieuwe exemplaren. Echt een super initiatief als je het mij vraagt. Ik ben ook enorm benieuwd hoe de collectie ontvangen zal worden door de consument aka fashionista's!

duurzame kleding Viktor & Rolf Re:cycle

De collectie

Binnen de duurzame collectie vind je een hele toegankelijke 17-delige damescollectie met t-shirts, jurken en rokken. Allemaal met de duidelijke kenmerken van Viktor & Rolf, zoals strikken en ruiten, maar ook een eigenzinnige combinatie van diverse stoffen en prints. Je raadt het al; ik ben enthousiast over het initiatief en de kracht die deze collectie uitstraalt. Het is ontzettend knap vind ik hoe ze vergeten, oude kleding toch weer nieuw leven weten in te blazen. Ze maken er een enorm statement mee naar de fashionwereld. Waar Zalando dus ook haar steentje bijdraagt door de collectie exclusief online te verkopen. Mooi dat een grote online retailer als Zalando zich hiervoor inzet en daarmee ook een stap zet in de goede richting.

De verkoop

Voor alle nieuwsgierigen onder ons kan ik me goed voorstellen dat je wilt weten waar en wanneer je de collectie kunt kopen. Wanneer komt deze prachtige duurzame collectie in de verkoop? Zet 'm alvast in je agenda; Deze bijzondere 17-delige damescollectie komt 1 februari 2018 online. Bij Zalando ofcourse. Daarmee zeg ik niet dat je het moet kopen, want kijken mag ook gewoon. Hier kun je ook verder scollen. :-) Ik zocht alle items bij elkaar en hieronder krijg je, naast alle foto's die ik hierboven al zette, alvast een voorproefje. Voor alle volledigheid; De prijzen zullen variëren tussen € 50.- en € 250.-.

Fair fashion blog

Bron: Bread & Butter / WGSN Insider / Zalando


Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.