Elke maand is het weer zover..

"Tante Bep is er komende dagen weer" of "de slingers kunnen weer buiten gehangen worden". Toen ik nog een TINA lezeres was (wie kent 'm nog?), las ik in een artikel hoe je als jonge tiener kon aangeven aan je moeder dat het weer die tijd van de maand was. Volgens TINA schaamden veel jonge meiden zich voor deze ongemakkelijke periode. Met verwondering en verbazing las ik het (ik was 12). Zelf vertelde ik namelijk gewoon dat ik ongesteld was. Het is me altijd bijgebleven. Waarom zou ik het anders noemen? Waarom zou ik me schamen? Voor iets wat bij mij hoort, omdat ik een vrouw ben.

Organicup Chantoile

Ik heb het natuurlijk over de maandelijkse menstruatie. Tijdens een toch al ongemakkelijke periode is het volgens mij juist goed wanneer je je als vrouw hier aan kan toegeven en gewoon accepteert dat dit er nu eenmaal bijhoort? Lijkt mij wel. Als vrouw experimenteer en probeer je van alles uit om te ontdekken met welk maandverband, inlegkruisje of tampon jij je het prettigste voelt tijdens die dagen. Wat voor jou het beste werkt en comfortabel aanvoelt, verschilt per vrouw. Zelf gebruik ik biologische tampons. Voor mij geeft dit het meeste comfort en deze gebruik ik al jaren.

Organicup

Enige tijd geleden alweer werd ik benaderd door Organicup met de vraag of ik de organicup wilde uitproberen. Dat wilde ik wel, want ik had er al eens over gelezen, alhoewel ik eigenlijk best wel sceptisch was over deze cup. Ik vertelde aan de marketingdame van Organicup dat ik alleen kan bloggen over producten waar ik achter sta en dat ik er alleen achter kan staan, als ik het product ken en gebruikt heb. Op die manier kan ik mijn ervaringen delen.

De test

En dus probeerde ik 'm uit. Deze duurzame chick met haar GROENE gedachtes ging de daad bij het woord voegen. (Ja mensen, ik moest even een drempeltje over.) Het lukte! Lees gerust verder. :-)

De cup wordt geleverd in twee maten, een maat voor vrouwen die nog geen kinderen hebben gekregen (A) en een maat voor vrouwen die wel kinderen hebben gekregen(B). Ik ontving de laatste. Geleverd in een kartonnen doosje (gerecycled karton) met katoenen zakje om de cup in te bewaren om schoon en stofvrij te houden.

Het inbrengen ging vrij gemakkelijk en de cup zou je tot 8 uur in kunnen houden, zonder dat je doorlekt. Zo lang heb ik zelf niet gewacht, op de één of andere manier voelde dat voor mij niet fris. De cup biedt verder vrijwel hetzelfde comfort als tampons. Belangrijk is wel dat je de cup goed reinigt, zodat je deze telkens weer kan gebruiken. Verder vond ik het erg prettig om beschikking te hebben over een wasbak, zodat ik direct de cup kon schoonmaken. Met toiletpapier kan ook of met de speciale Organiwipes (doekjes die ik erbij geleverd kreeg) kom je ook al een heel eind. Zelf vond ik het fijnste wanneer ik een wasbak binnen handbereik had.

Organicup review Chantoile

Waar ik werk op kantoor hebben de meeste toiletten geen wasbak, maar een gedeelde wasbak. Niet handig voor mij, waardoor ik naar mijn werk toch liever tampons meebreng. Het was wel even een drempel om het toch uit te proberen, hoewel dat eigenlijk best goed ging, voelde ik me er niet direct prettig bij. Ik weet nog niet of ik dat weer ga doen. Dat komt vooral, doordat er geen directe beschikking is over een wasbak bij een toiletbezoek. Blijkbaar heb ik hier nog wat 'drempelvrees'.

'S nachts kun je de cup ook gebruiken en dat verliep bij mij 'vlekkeloos'. :-) Een ander voordeel waar ik me bewust van werd, is het feit dat maandverband, inlegkruisjes en tampons vaak niet geurloos meer zijn nadat je ze een tijdje in hebt gehad. Bij de Organicup is dat dus niet het geval. Het ontstaan van geurtjes heeft vooral te maken met de bacteriën die hun gang gaan daar beneden en zich verzamelen in je maandverband of tampon, maar dat is met de cup dus niet aan de orde. Hier had ik niet bij stil gestaan, maar ik denk dat de Organicup daardoor weleens een meer hygiënische oplossing kan zijn ten opzichte van een tampon of maandverband. Het is in ieder geval geurloos.

Kort samenvattend ben ik tevreden over de Organicup, alleen durf ik 'm nog niet overal te gebruiken. Dat zegt meer over mij dan over het product trouwens, want het werkt prima en is een duurzame en schone oplossing. Niet alleen voor dames, ook voor ons milieu. De perfecte vervanger voor maandverband.

Nieuwsgierig geworden? Maak nu kans op een Organicup!

Organicup vierde afgelopen weekend hun 5-jarig jubileum. Reden genoeg voor een give-away actie. Samen met Organicup mag ik 2x een cup weggeven. Wil je kans maken? Volg mijn Instagram account en lees wat je moet doen om kans te maken. Maandag 21 augustus 2017 maak ik om 20:00 uur de winnaar bekend!

Niet gewonnen? Of wil je de Organicup nu al uitproberen?

De Organicup is online verkrijgbaar via de website zelf, maar er zijn inmiddels ook genoeg online en offline winkels die het verkopen.

Organicup Chantoile

#Organicup #duurzaamleven #menstruatiecup #newperiod

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.