My next closet; opruiming van mijn designeritems

Mijn liefde voor designerkleding gaat ver terug en om het tweedehands aan de schaffen, daar schuw ik al jaren niet meer voor. In eerste instantie werd ik verliefd op het idee dat designerkleding binnen handbereik kwam als ik het tweedehands kocht. Het werd ineens betaalbaar voor me. Als ik me er toe zette, haalde ik de mooiste pareltjes in huis. Pareltjes die nog jaren mee kunnen en van goede kwaliteit zijn. Later (zo'n twee jaar geleden) realiseerde ik me pas dat dit ook nog eens een heel duurzame manier is om kleding aan te schaffen. Zo niet de meest duurzame.

The Next Closet

Zo heb ik in de afgelopen jaren best wat designer items aangeschaft: Heel soms nieuw, maar meestal tweedehands. Veel van mijn kleding verkoop ik ook weer.

Mijn favoriete verkoopplatform is The Next Closet. Via mijn nieuwsbrief en eerdere blogs vertelde ik hier al eens kort over. Vandaag leg ik je uit hoe het werkt en hoe ik dat aanpak met de verkoop van mijn designer items.

Hele fijne ontdekking

Toen ik The Next Closet ontdekte, was dat voor mij een behoefte die werd vervuld. Nu wist ik zeker dat ik tweedehands items kon kopen waar ook een echtheidsgarantie werd afgegeven. Geen gedoe meer, wat fijn! Vanaf het begin volg ik het platform The Next Closet al en ik vind het echt fijn om door alle tweedehands items heen te scrollen op zoek naar nieuwe, mooie parels en frisse inspiratie.

The Next Closet app

Verkopen via de app

Zelf wilde ik destijds ook beginnen met het verkopen van mijn designerkleding. Ik besloot om mijn eerste items te uploaden bij The Next Closet.

Via de The Next Closet app had ik het zo geregeld. Het team controleert eerst de items op kwaliteit en echtheid.. Dit is belangrijk aangezien zo de kwaliteit en authenticiteit van elk kledingstuk wordt gewaarborgd Binnen 24 uur staan je items online! Voor elke verkoop ontvang je 80% van het verkoopbedrag. Misschien denk je nu: 20 procent afdragen, is dat niet veel? Dat valt erg mee, vind ik. The Next Closet biedt een mooi platform en online 'etalage' waar jij je spullen kunt verkopen, zonder dat je er heel actief achteraan hoeft. Daarnaast mag ikzelf de verkoopprijs bepalen. Het enige wat ik hoef te doen, is ervoor zorgen dat ik mijn verkochte kleding netjes verstuur aan de koper. De koper betaalt de verzendkosten en via TNC ontvang ik een verzendlabel, zodat ik het pakket gratis kan versturen. Binnen twee weken na verkoop wordt het geld netjes op mijn rekening gestort. Het geeft natuurlijk een heel fijn gevoel dat ik iemand anders blij maak met de kleding die ikzelf niet meer draag! Zo geef ik al mijn kledingstukken een tweede leven.

Waarom is het kopen van tweedehands kleding duurzaam?

Afgezien van het feit dat de kledingindustrie één van de meest vervuilende industrieën is van onze planeet, is de keuze voor tweedehands kleding duurzaam, omdat je er grondstoffen mee bespaart, maar ook energie, water en afval. Dat klinkt niet alleen goed, dat is het ook.

Wat ga ik verkopen?

Net als vorig jaar wil ik ook dit jaar mijn garderobe weer opschonen en aanvullen met frisse voorjaarsitems. Vorig jaar vertelde ik uitgebreid over hoe ik dat doe. Toen liet ik je weten dat ik kleding beschouw als een uiting van wie ik ben en dat het belangrijk is dat ik me goed voel in de kleding die ik draag. Wel heb ik nu geleerd dat het bouwen van een garderobe die echt volledig bij mij past, tijd kost. Dat is een hele nieuwe constatering voor mij! Daarbij heb ik ook gemerkt dat ik bepaalde kleding niet meer draag en deze items blijven dus in mijn kast liggen. Sommige zitten mij niet goed of passen niet meer, maar zien er nog prachtig uit. Nu het voorjaar aanbreekt, is dat voor mij een mooi moment om ze in mijn 'next closet' te hangen en ze een tweede leven te geven bij een andere lieve eigenaresse!

Een kleine selectie uit mijn closet:

Nieuwsgierig naar welke items er nog meer zijn? Neem dan hier een kijkje en shop mijn online closet!

Deze blog is geschreven in samenwerking met The Next Closet.

#onderhoudkleding #Duurzamekleding #TheNextCloset

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.