Op vakantie met 20 kledingstukken!

Met weinig kleding op vakantie, oftewel minimalistisch. Lekker duidelijk en geen 'ge-twijfel-kont' over 'wat-doe-ik-aan-?' tijdens je vakantie. Klinkt goed, toch? Dat was ook mijn gedachte. We zijn net verhuisd en ik had gewoonweg tijd om alles meer op orde te krijgen, voordat we met vakantie gingen. 'Goed gepland.' is je eerste reactie waarschijnlijk. Eigenlijk niet zo gepland, maar meer 'het gaat zoals het gaat' in ons geval dus. Eigenlijk heel logisch om dan met een minimalistische garderobe op vakantie te gaan. We zijn vijftien dagen weggeweest, wat betekende dat ik rekening hield met het kunnen creëren van veertien outfits maximaal (nee, ik lig niet de hele dag in de zon aan het zwembad). Of minimaal veertien outfits? Dan heb ik nog wat te kiezen?

Minimalisme is ook praktisch (voor mij dan)

Waarschijnlijk heb je (als je me volgt) op Instagram al wat outfits voorbij zien komen. Waarom zou je met een minimalistische garderobe op vakantie gaan? Heel eerlijk; het kwam voor mij nu goed uit. Nu we de verhuizing net achter de rug hebben en ik geen tijd meer had om al mijn kleding uit te pakken, koos ik uit een praktische overweging voor een minimalistische samenstelling van kledingitems, namelijk 20 stuks.

Mijn stappen tot een minimale garderobe

Hoe ik tot mijn minimale vakantiegarderobe gekomen? Dit was mijn werkwijze:

1. Ik koos drie basiskleuren; donkerblauw, wit en zwart. Met als secundaire kleuren roze en groen.

2. Alle andere items heb ik erbij gematcht, zodat ik tijdens mijn vakantie alles goed kan mixen & matchen. (Soms ben ik stiekem zo benieuwd:"Wat zou Danie Bles hiervan vinden?" En ja, ik ben al jaren fan van deze geweldige styliste, maar in het echt zou ik het haar NOOIT durven vragen, hihi.)

3. Bij het bereiken van 20 stuks vond ik het wel genoeg. Het is ook een beetje uitproberen, ik weet nog niet wat mijn minimale grens is. Ik probeer het dus nu met 20 stuks.

4. Om het op te vrolijken lakte ik mijn nagels in een vrolijke kleurtje en zocht hier ook nog wat bijpassende accessoires bij.

5. Inpakken en wegwezen!

6. Nog een fijne bijkomstigheid; het past allemaal makkelijk in je (kleinere) koffer.

De vakantie-capsule garderobe

Al met al was ik niet ontevreden en besloot er helemaal voor te gaan. Alle outfits had ik al duidelijk in gedachte, dus het kon eigenlijk niet meer misgaan. Nu ben je vast benieuwd naar de samenstelling? Hier komt ie:

- Vier shirts met korte mouwen;

- Vier shorts, waarvan één korte jeans;

- Vijf jurkjes;

- Twee paar sandalen;

- Een paar sneakers;

- Twee bikini's;

- Een blouse van tencel;

- Een rok.

Aangevuld met een aantal accessoires, zoals twee tassen, een sjaal, een zonnebril en wat sieraden. Zelf was ik eigenlijk wel trots. Normaal prop ik mijn koffer gedachteloos helemaal vol onder het motto; 'stel dat ik het dan ineens aan wil, dan heb ik het niet bij.' Dit keer duidelijk en bewust ingepakt. Het voelde goed.

Een kort indruk van alle items en outfits tijdens mijn vakantie vind je hier onder.

De capsule garderobe voor de vakantie

Hierboven loop ik de (duurzame)outfits met je door:

Linksboven - mijn legergroene tencel blouse(H&M Concious) en korte jeans (H&M uit 2015)

Rechtsboven - Top (pepaloves via papita.nl), Tas (Omybag via Duifhuizen) en korte jeans

Linksbeneden - Jurk (Guess uit 2010) en tas (Riviera Maison uit 2014)

Rechtsbeneden - Top (Gstar uit 2015), korte jeans en tas (H&M uit 2016)

De sandalen zijn van Armani en heb ik in 2015 gekocht. Ik haal dus de #30wears met gemak. als het gaat over mijn niet duurzame items.

De outfits:

Links - Jurk van tencel (H&M Concious) en tas (net al genoemd)

Rechtsboven - Rok (Marjolein Elisabeth via papita.nl) ring en armband (Charlieplusmary)

Linksbeneden - Jurk (Nümph via marktplaats in 2014) en riem (H&M uit 2010)

De outfits:

Linksboven - Zijden jurk (French Vintage via Dzjeenie uit Goes), tas en sandalen net al genoemd.

Rechtsboven - Jurk van tencel (H&M Concious), zonnebril (Marc Jacobs uit 2016)

Linksbeneden - shirt (H&M uit 2007) en korte jeans

Rechtsbeneden - Jurk (Jackieluxury uit 2015), tas (Yerse), sjaal(gekocht in 2016, merk onbekend)

Hoe ging het tijdens mijn vakantie?

De eerste dagen gingen snel voorbij en inderdaad geen ge-twijfel-kont over wat ik moest doen.

Opvallend vaak pakte ik het liefst de jurkjes uit mijn kast. Deze heb ik tijdens mijn vakantie meerdere keren aan gehad en ook met de hand gewassen om ze een beetje 'fris' te houden. De korte jeans pakte ik daarna het liefste en droeg ik ook erg vaak. Vandaar dat deze ook veel terugkomt op de foto's. Dit is meteen ook de enige korte broek die ik gebruikt heb tijdens mijn vakantie. Ik had die anderen dus wel thuis kunnen laten. Met 17 items had ik het dus ook prima gered. Het lijkt me een mooie uitdaging om de volgende vakantie dus met nog minder op pad te gaan.

Conclusie

Het is me echt goed bevallen. Doordat ik van tevoren alle outfits had samengesteld had ik geen keuzestress en verliep dat deel eigenlijk easypeesy, oftewel makkelijk. Ik heb nu ook voorgenomen om bewuster bezig te zijn met wat ik wil gaan dragen, zodat ik zeker weet dat het leuk matcht en ook goed staat. Het heeft me zoveel tijd bespaard! Hopelijk heb jij er ook wat aan en kun je misschien wat inspiratie opdoen. Mijn koffer zat ook ruim onder de maximale hoeveelheid van 20 kg op de heenweg. Wat een eyeopener was dit. Ik ben blij dat ik het gedaan heb.

Wat vind jij? Misschien heb jij wel tips voor mij of kun jij met nog minder kleding vijftien dagen op vakantie? Laat het me weten, want ik ben echt nieuwsgierig naar jou ervaringen!

#minimalisme #capsulewardrobe #vakantiegarderobe

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.