Mijn Fair Fashion looks van 2017

Van "Fast" naar Fair Fashion. Afgelopen jaar was het jaar dat ik mijn fast fashion garderobe omtoverde tot een duurzamere garderobe met nieuwe slow fashion items of tweedehands kleding. hier op mijn modeblog vertelde ik hierover. Van 200 bezoekers in 2016, naar +/- 1000 bezoekers per maand in 2017. Een enorme snelle groei voor mij, iets waar ik eigenlijk niet op rekende. Daarom op de laatste dag van dit jaar een terugblik, want voordat 2018 een feit is, heb ik hier mijn leukste fair fashion outfits op een rij gezet. Dit zijn mijn favoriete duurzame outfits van 2017. Kijk je mee?

Fair fashion blog

Miss Green in mijn garderobe

In januari kreeg ik een prachtige nauwsluitende jurk kado van Miss Green. Zomaar. Manlief had de jurk al een tijdje in het oog en besloot deze voor mij te kopen. Ontzettend lief! Zeker, omdat mijn duurzame praatjes over biologische katoen waren blijven hangen blijkbaar. Nog steeds draag ik deze jurk met heel veel plezier. Hij zit als gegoten en kwalitatief gezien kan deze nog jaren mee. Miss Green past goed in mijn kledingstijl en is goed te matchen met andere basics. Een heel toegankelijk en trendy kledingmerk.

Fair fashion blogger Chantoile

Stoere streetlook but only fair

Hier draag ik mijn legergroene blousejurk van Claudia Sträter die inmiddels onmisbaar is geworden in mijn kast, samen met een tweedehands jeans van Kuyichi, witte sneakers van TOMS, een strak hemd van de HEMA wat al jaren in mijn kast ligt. De zonnebril en tas heb ik ergens tweedehands gekocht (dacht ik). Deze look heb ik veel gedragen afgelopen voorjaar en is nog steeds één van mijn favoriete streetlooks

Fair Fashion blog

Tas van mijn oude kleding

In maart kwam ik in contact met Margreet van Upcycled tassen. Samen bedachten we een leuke samenwerking. Het resultaat was een ge-upcyclede shopper gemaakt van mijn oude kleding die ik niet meer droeg. De tas gebruik ik bijna wekelijks. Soms vervoer ik mijn laptop er in, omdat deze er precies in past. De rok is van Filippa K en de trui is van Maison Scotch (geen duurzaam merk, maar ik kocht deze trui al in 2015). De zwarte hakken kocht ik via Facebook van een bekende en zijn tweedehands.

Fair Fashion blog - borrow your outfit

Jumpsuit van LENA library

In het voorjaar besloot ik om een abonnement af te sluiten bij een kledingbibliotheek, omdat er in mijn regio nog geen kledingbibliotheken zijn, koos ik voor LENA library in Amsterdam. Via de post is er gelukkig een hoop mogelijk. ;-) Ik leende voor deze foto een Jumpsuit van het merk MSCH Copenhagen en hij zat zo enorm lekker. Ik heb 'm daarom best lang geleend, voordat ie terug ging naar LENA Library.

Fair Fashion blogger

Zwarte broek van Tencel

Hoewel ik begin dit jaar met mezelf heb afgesproken om helemaal niets meer te kopen van H&M ervaarde ik toch wat afkick verschijnselen. Ik kocht namelijk een zwarte nette broek van tencel van het H&M Concious label. Nog steeds draag ik deze broek erg vaak en blijft de broek ook mooi. Toch weet je niet wie er aan gewerkt heeft en hoe die persoon behandeld is. Heeft hij/zij een eerlijk loon ontvangen? Dat weet je niet en is ook één van de belangrijkste redenen waarom ik niet meer bij H&M wil kopen. De top is van ZARA en ligt al een jaar of twee in mijn kast. Het tasje is van YERSE, een duurzaam label uit Scandinavië.

Fair Fashion kleding

Vrolijke palmen

Deze foto doet me denken aan onze heerlijke vakantie naar Ibiza en dit is ook gelijk mijn meeste gelikete foto van Instagram. Deze kon ik dus niet in het rijtje laten ontbreken. De top is onder eerlijke omstandigheden geproduceerd in Spanje en geeft elk outfit een vrolijke look. Het merk is Pepa Loves. Hier draag ik 'm met een korte jeans van H&M (gekocht in 2015), mijn lederen tas van OmyBag en zonnebril van Marc Jacobs.

Fair Fashion look

Ibiza looks

Afgelopen zomer kon je mijn blog lezen over minimalistisch met vakantie. Ik koos 20 kledingstukken om mee te nemen en dat beviel me erg goed. Nu staat in de zomer alles toch vaak leuker dan in de winter vind ik, maar dat zal ook vast te maken hebben met het feit dat ik een zomermens ben en geen wintermens. Hier draag ik mijn leren sandalen van Armani Jeans (gekocht in 2015) en een tencel jurk van H&M Concious (gekocht in 2016). Allemaal items uit mijn fast fashion periode. Het jurkje is trouwens een hele goede koop geweest. Ik heb deze jurk al meer dan 60(!) keer gedragen en kan al mijn #60wears regel worden toegevoegd.

Festival Summer

Helaas bezocht ik deze zomer slechts één festival. Dit kwam mede door onze verhuizingen en alle onrust die dat met zich mee bracht. Gelukkig produceerde ik wel een aantal leuke festival outfits die duurzaam waren. Zoals deze; fringe jacket van IKKS is tweedehands gekocht, sjaal van Hippie Chick Ibiza en volledig ecologisch, het shirt is van OURS fashion en de jeans heb ik al sinds 2015 en gaat dus al een tijdje mee. De zonnebril die ik in mijn hand hou, is van Wooda. Een ecologisch en duurzaam brillenmerk uit Ibiza.

Armed Angels

Dit outfit zat afgelopen najaar ook erg fijn. We hadden nog veel mooie dagen in het najaar wat betekende dat ik mijn zomer outfits wat langer kon doordragen. De top die ik hier draag, is van Armed Angels en ik ben er zo enorm verliefd op. De schattige details en de kwaliteit. Ik hoop dat ik er nog lang van mag genieten!

Opening Dutch Sustainable Fashionweek 2017

Ik was uitgenodigd om de openingsshow van DE duurzame fashionweek van Nederland bij te wonen in Amsterdam. Wat een ontzettende eer! Het was een spetterende show en de ontwerpen waren zo enorm inspirerend! Voor deze feestelijke gelegenheid leende ik een jaren '80 vintage jacket bij LENA die ik echt te gek vindt. Hij was lekker warm en stond erg gaaf.

Casual look

In het dagelijks leven loop ik er het liefst zo bij als op deze foto. Lekker casual, maar toch met leuke details om mijn outfit te stijlen. Inmiddels is de jeans die ik hier draag overleden. Volledig uitgescheurd aan de bovenzijde. Ik heb deze in 2015 gekocht en was van H&M Concious, deze jeans was al wel veel dunner dan mijn Kuyichi jeans. Op zich logisch dat die dus kapot is nu. De blouse is ook van H&M Concious en kocht ik in 2016 ongeveer. Deze blijft erg mooi, ook na het wassen.

Kerst 2017

Nog vlak voor kerst kwam ik in contact met Lisa van het nieuwe kledingconcept NHNCD; en bedachten we een leuke samenwerking voor de feestdagen. Hier draag ik een velvetjasje van NHNCD; welke ik tijdens kerst ook gedragen heb. Zo sjiek een feestelijk en ik kan het over elk jurkje wel dragen.

Dat was het dan voor 2017, op naar 2018!

#duurzamemodeinspiratie #fairfashionlook #fairfashionblog #duurzamemodeblogger #eerlijkemode

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.