Kennismaken met duurzaam leven doe je zo!

Bewust leven, duurzame keuzes maken. Het begint langzaam een oerwoud te worden aan opties en mogelijkheden. Tegenwoordig lijkt elk bedrijf iets 'groens' te doen. Uit onderzoek blijkt dat de consument heel erg bereid is om duurzame keuzes te maken, maar vaak niet weet waar te beginnen. Een heel herkenbaar probleem waar ik zelf ook nog steeds tegen aanloop. Het was destijds één van de redenen om met deze blog en (later) The Blind Spot te starten. In deze blog vertel ik je over een nieuw concept wat je helpt om kennis te maken met je duurzame keuzes in het dagelijkse leven, door je kennis te laten maken met een brede range aan duurzame producten; Zustainabox.

Zustainabox 2019

De Box

Een tweemaandelijks terugkerende box waarin je kennis kunt maken met producten die plasticvrij, vegan en lowimpact zijn. Het zijn producten die vrijwel iedereen dagelijks gebruikt. Daar waar jij nu geen duurzaam alternatief voor kunt bedenken, biedt Zustainabox een duurzame optie. Hierbij kun je dus denken aan verzorgingsproducten en voor wie mij op Instagram volgt, heeft het al meegekregen, zelfs toiletpapier ;-). Afgelopen maand ontving ik namelijk mijn eerste box. Afgezien van het feit dat het erg leuk (en duurzaam) verpakt is, trof ik allerlei mooie producten aan.

De struggle in de zoektocht naar duurzamere opties

Veel van mijn vrienden, familie en kennissenkring herkennen de 'struggle' in de zoektocht naar de duurzamere opties om in het dagelijks leven betere en bewustere keuzes te maken. Zeker wanneer deze opties niet voor handen zijn of de informatie niet duidelijk en transparant genoeg is. Het gevolg is dat je in de waan van de dag toch al snel afhaakt en bij het 'oude' blijft. Dat doen we nu eenmaal, omdat we dat gewend zijn om het zo te doen. Zo vergeet ik nog steeds weleens een boodschappentas mee te brengen naar de winkel en loop ik toch weer met een plastic tas naar buiten vol met boodschappen. Of koop ik toch bijvoorbeeld maar weer een hairconditioner in een plastic fles van zeer dubieuze kwaliteit, omdat er op dat moment geen andere opties voorhanden zijn. Ja, ik baal daar dan oprecht van. Met de komst van de Zustainabox geeft het mij toch weer een nieuw en breder beeld van welke duurzame opties er zijn.

Deze schattige plasticvrije deo van Lamazuna zat o.a. in de Zustainabox:

The Good Roll

Zo besloot ik direct actie te ondernemen bij het vinden van The Good Roll in de Zustainabox, een vrolijke en duurzame toiletrol met echt een prachtig verhaal. Gelijk maar een abonnement afgesloten. Vrijwel even duur als gewoon toiletpapier, alleen het ziet er veel leuker uit en het is ook nog eens duurzaam. Daarnaast steun je gelijk de missie van dit bedrijf, namelijk geen bomenkap voor toiletpapier en de bouw van toiletten door Stichting Simavi in Oost-Afrika om zo hygiëne te bevorderen onder de lokale bevolking. Een win-win voor iedereen en de planeet!

The Good Roll

Ook de Zustainabox ontvangen?

Wil je ook de Zustainabox ontvangen? Voor €43,- per 2 maanden (omgerekend vijf euro per week) ontvang je 1x per twee maanden de box en vind je leuke ecolifestyle tips in je email. Wil je genieten van een leuke korting, gebruik van mijn kortingscode: CHANTOILE15 en ontvang 15% korting (omgerekend €6,45) op je eerste box. Het abonnement is ook direct weer opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. Ga naar Zustainabox om je abonnement af te sluiten of voor meer informatie.

Note:

Stuur me een persoonlijk berichtje wanneer je vragen hebt over deze blog of laat een berichtje achter in de comments hieronder! De foto's heb ik zelf gemaakt.

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking met Zustainabox.

#Zustainabox #duurzaamleven #duurzaamshoppen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.