Fair Fashion Festival 2017

Op 22 oktober jl. vond het Fair Fashion Festival plaats in Utrecht. Chantoile was er voor het eerst bij op uitnodiging van de jonge en eerlijke ondernemers van 'Young & Fair' achter dit mooie initiatief. Ik heb genoten van de opzet, het programma en vooral de sfeer. In het kort mijn impressie van deze leuke en vooral inspirerende middag.

Het Festival

De gedachte achter dit laagdrempelige en toegankelijke festival heeft als doel om een verandering teweeg te brengen in de kledingindustrie. Het draait om bewustwording bij de consument, wanneer zij bewustere keuzes maken, moet de industrie wel volgen. Toch? Ook fair fashion is erg trendy, mooi en goed betaalbaar. Dat is gelijk de boodschap van het Fair Fashion Festival. Met een goedgevuld programma laten ze je kennis maken met eerlijke mode op verschillende manieren. Mooie meevaller; toegang is gratis!

Het interactieve programma

Het leuke aan het Fair Fashion Festival is dat het programma ontzettend veel diversiteit biedt, waardoor het verschillende doelgroepen aanspreekt daardoor toegankelijk is voor iedereen. In de Winkel van Sinkel werden er lezingen en workshops georganiseerd waar je als bezoeker aan kon deelnemen, kosteloos. Zelf bezocht ik de Haute Couture show met o.a. Monique Collignon, de ready to wear show voor dames een zeer intense lezing verzorgd door Mumster. Hoewel ik nog veel meer had willen zien van de andere workshops, heb ik toch een goed beeld gekregen van het festival.

Foto's onder: In de Winkel van Sinkel waar o.a. Mumster één van haar lezingen gaf over een bewustere wereld en haar missie.

De markt

Op de markt achter het stadhuis van Utrecht stonden verschillende duurzame modemerken hun eerlijke waar aan te prijzen en verkochten hun kwaliteitsproducten. Merken en/of eerlijke winkels die erbij waren; SKOT Fashion, Mind your bag, Studio JUX, Pure Prana Jewelry, Armed Angels, Saint Basics, LIV Stores etc. Kortom, ik kwam ogen en oren te kort om alles te kunnen zien en mee te maken. Wel maakte ik wat impressiefoto's van de hele middag. Enjoy! De markt in fragmenten:

Wana Bana

Mind your bag

De ready to wear show

Als we bewustere keuzes willen maken, is het belangrijk dat we ook over kunnen gaan tot actie! Oftewel het kopen van eerlijke en duurzame kleding. Met de ready to wear show kwamen er hele draagbare en casual looks voorbij van kledingmerken als Kuyichi, Armed Angels, Elements of freedom, etc. In onderstaand filmpje passeren alle looks, ik heb zelfs een wishlist na het zien van de show!

Volgend jaar ook het Fair Fashion Festival bijwonen? Dat kan! Het festival vindt meerdere keren per jaar plaats op diverse lokaties in Nederland, namelijk Utrecht, Groningen en Rotterdam. Klik hier voor meer informatie.

Onder het genot van prachtige livemuziek werd de haute couture show getoond. Zie hier een recap van deze leuke dag:

Photo by Lidia van Bodegraven from All About Fair Fashion

Hier zit ik in het publiek tijdens de ready to wear show voor dames.

Photocredits: Lidia Bodegraven (Blogger @ All about Fair Fashion)

#event

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.