Duurzaam voor hem en voor haar

Nog geen duurzaam kado kunnen vinden voor hem of voor haar? Vandaag lees je hier een speciale blog om je te helpen. Eerlijk, gerecycled, upcycled, fairtrade er is inmiddels genoeg. Toch blijft het soms lastig om via internet de juiste keuzes te maken. Speciaal een blog voor hem en voor haar. Stoere kado's voor mannen en mooie kado's voor vrouwen. Op veler verzoek! Here we go!

De duurzame hamvraag

Is mijn kado dan wel echt duurzaam? In hoeverre draag ik dan bij aan het milieu? Het is maar net hoe je hier naar kijkt, want niks kopen blijft nog altijd het beste voor het milieu. Tja, sorry, inkopper misschien, maar het is wel zo hè? Voor alle zekerheid, mocht je je bedenken: Geef dan NIKS. Het idee erachter is om bewust te worden van onze consumentgedrag en onze koopdrang.

Voor hem

Nu ik stiekem mijn punt weer gemaakt heb, gaan we verder met de duurzame kado's voor hem.

Mijn man wil best graag duurzame kleding, maar vindt de online zoektocht een lastige en haakt dan eigenlijk vrij snel al weer af. Doet die van jou dat ook? Echt? Dan is dit stoere shirt van Armed Angels wellicht een goede start naar een duurzame garderobe voor hem. Armed Angels werkt uitsluitend met duurzame materialen en produceert onder eerlijke werkomstandigheden. Daarbij proberen zij hun impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken.

Het 'James Vulture' shirt kost € 29,90 en is verkrijgbaar in mt s-xxl.

Mannen met tas

Niet alle mannen zijn hetzelfde, maar de meeste mannen die ik ken, hebben een grote sporttas. Of ze nou daadwerkelijk aan sport doen of niet. Ze gebruiken deze vaak voor van alles en smijten die dan ook overal neer in huis (of daarbuiten). Ja, alleen dat soort mannen ken ik, over het algemeen. Kortom, de grote tas moet tegen een stootje kunnen, bedacht ik. En speciaal voor hun, liep ik deze stoere sporttas/reistas tegen het lijf. Gemaakt van (gebruikte) autobanden. Duurzaam? Jazeker, deze tas is ge-upcycled en dus gemaakt van gebruikte materialen onder eerlijke werkomstandigheden. Hij is te koop voor € 129.- . De afmetingen: 60x30x30 cm.

Voor bebaarde mannen

Het is ook hip tegenwoordig om een baard te hebben (als man). In elk geval zie ik er vaak veel met baard rondlopen en bedenk me dan dat sommige baarden best weleens een vrouwelijk 'touch' kunnen gebruiken. Het wordt soms zo een kroezige boel, vind je niet? Speciaal voor hen, vond ik deze prachtige biologische 'Beard oil'. Hij zou zacht voor de huid moeten zijn (ik testte hem niet nee, dus ik ga even uit van wat er op de website staat) en de baard zou weer wat zachter en minder kroezig aanvoelen. Voor € 18,95 heb jij komende feestdagen een zachte baardmans in huis.

Voor haar

En dan zijn nu de dames aan de beurt, want ja, ook zij willen doordachte duurzame kado's deze feestdagen. Anders lees je deze blog niet. Voor haar is er zoveel meer keuze, wat het niet makkelijk maakt. Ik help je een beetje op weg. Want wat dacht je van deze prachtige classy oorstekers van Pure Prana Jewelry? Om het compleet te maken kun je er deze prachtige armband met rozenkwarts bij kopen van A Beautiful story. Beiden sieradenmerken laten hun producten onder eerlijke arbeidsomstandigheden produceren. Daarbij laat Pure Prana Jewelry haar sieraden in kleine oplages maken, zodat het een bijzonder item in je accessoirekast blijft. De oorbellen kosten € 64,95 en de armband kost € 24,47 (normaal €34,95).

Er zijn vrouwen die ook graag een duurzaam kledingstuk in hun garderobe wensen, maar daar tot op heden nog niet aan toegekomen waren of omdat ze nog steeds in de veronderstelling zijn dat fair fashion 'braafjes' zou zijn. Think again! Met deze kinky panterrok van Marjolein Elisabeth zie je er toch alles behalve braaf uit, toch? Voor € 109.- is het inpakken en wegwezen.

Nog niet gevonden wat je zoekt? Dan volgt hier mijn allerlaatste kadotip. Ken je The Rub Scrub al? Een Nederlands bedrijfje gespecialiseerd in scrubs gemaakt van koffiedrap. Koffie heeft een zeer verkwikkend effect op je huid en is ook nog eens een natuurproduct. Voor € 15,75 bemachtig je de original coffeescrub, maar de webshop biedt nog veel meer leuke dingen. Snuffel dus even rond, zou ik zeggen.

Er is een einde gekomen aan deze duurzame kado blog. Mocht je nog naar mijn andere blog 'Kleine kadootjes, groots gebaar' willen, lees deze dan hier. Hopelijk heb je nu voldoende duurzame kadotips om de feestdagen goed voor de dag te komen bij vrinden en familie. Enjoy! Heb je nog vragen of opmerkingen? Mail me!

#duurzamekados #duurzamekadotips #feestdagen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.