Dutch Sustainable Fashionweek 2017

Eindelijk was het vorige week donderdag weer zo ver. De openingsshow van alweer de vierde Dutch Sustainable Fashionweek. In het splinternieuwe duurzame gebouw 'Circl' van Abn Amro zaten alle bezoekers uit de duurzame modewereld te wachten.

Openingshow Sustainable Fashionweek 2017

De boodschap

De aankondiging beloofde veel uiteenlopende duurzame thema's; recycling, upcycling en innovatieve stoffen, waaronder zalmleer en stof van ananasvezels. Allen werden ze waargemaakt in prachtige en eigentijdse designs. Van kleurrijk tot elegante en zakelijke outfits. Allen met dezelfde boodschap; De enorme afvalberg op onze planeet groeit en groeit, tijd om ons afval te hergebruiken en bewuster te consumeren.

Wat zagen we?

Hele draagbare items van o.a. Monique Collignon tot prachtige ontwerpen met een boodschap, een tegengeluid. Zoals Hans Ubbink die van Nespresso cups een prachtige jurk ontwierp en Hellen van Rees die haar stof ontwikkelt uit restgaren met als resultaat prachtige vrouwelijke ontwerpen.

Trouwjurk van tampons en tuinafval

Eén van de showstoppers van de avond was het ontwerp van Danya Weevers. Danya ontwierp een witte trouwjurk 'doordrenkt' van vooroordelen over de vrouw. Met haar jurk van gerecyclede tampons en gedroogde bloemen bracht ze een duidelijke boodschap. Danya ontwierp haar eerste collectie in 2014 en is met haar 23 jaar een jonge telg met enorm veel talent en ambities. Na de show sprak ik haar voor een korte tête-à-tête. (klik op de foto's voor een grotere afbeelding.)

"Mode is mijn passie, maar ik wil niet dat mode ten koste gaat van mens en milieu. Ik ben hier om een statement te maken naar de modewereld. Samen staan we sterk en hopen we zo de modewereld duurzamer te maken. DSFW is een mooi platform om deze gezamenlijke boodschap uit te dragen."

Vertel is wat over jouw prachtige trouwjurk van deze avond. "Ik wilde alle clichés over vrouwen in één stuk samenbrengen, dus dat vrouwen graag willen trouwen, dat wit staat voor maagdelijkheid en vruchtbaarheid, terwijl tijdens de menstruatie niet zo is. Dat in combinatie met verwelkte bloemen wil ik ook de vergankelijkheid van al die clichés samenbrengen."

Danya Weevers met haar sustainable dress tijdens DSFW'17

Danya hoopt over twee jaar haar eigen bedrijf verder uit bouwen, waarin duurzaam en eerlijk ondernemen top priority zijn: "Ik hoef er niet zelf rijk van te worden, maar ik wil het liefst over vijf jaar mijn eigen productiebedrijf hebben om alles zelfvoorzienend te houden. Ik wil graag transparant werken, zodat duidelijk is wie eraan gewerkt heeft en waar het vandaan komt. Met al het geld wat ik dan verdien, zou ik willen investeren in projecten ter verbetering van de huidige kledingindustrie."

Zaterdag 14 oktober a.s. zou Danya Weevers haar collectie showen tijdens de ready to wear shows in de Westergasfabriek te Amsterdam. in verband met het overlijden van burgemeester Van Der Laan zal de show niet plaatsvinden en wordt het evenement opgeschoven naar 4 november 2017. Via DSFW.nl kun je de meest actuele informatie vinden hierover. Voor meer informatie over Danya Weevers en haar prachtige ontwerpen, klik hier.

Bekijk hier de Nespresso jurk van Hans Ubbink:

De finale van de openingsshow 'Talking trash' van Dutch Sustainable Fashionweek 2017:

#DSFW #openingshow

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.