De regenjas wordt weer hot!

Het weer verandert; het regent steeds vaker en heviger. Ons koude kikkerlandje verandert regelmatig in een klein zwembad na de zoveelste regenbui. Het weerhoudt ons er meestal niet van om op de fiets te stappen of om naar buiten te gaan en ons ding te doen. De regenjas is daarom niet weg te denken uit onze garderobe en eigenlijk meer een noodzaak dan een luxe. Het voorkomt in elk geval dat jij niet als een verzopen kat aankomt op je bestemming.

duurzame regenjassen - Majem & Rains

Niet zo hip

Regenjassen doen mij altijd denken aan de periode dat ik naar school fietste en ergens onderweg snel onder een afdakje mijn regenpak aantrok over mijn gewone jas en kleding, bij de zoveelste regenbui. Om maar niet zeiknat aan te komen op school. Erg mooi en modieus waren mijn regenpakken toen niet en voelde me ook niet erg hip in zo'n ding. Ze zaten vaak ook niet goed, waardoor het toch weer doorlekte en ik alsnog een natte broek had. Oh wat baalde ik daar dan van! Herken je dit ook?

Sterker nog, uiteindelijk besloot ik om mijn regenpak aan de wilgen te hangen en regende ik liever nat.

Daar was ik niet alleen in weet ik nog. Blijkbaar hadden meer mensen last van die onpraktische regenpakken die niet echt hun werk deden.

Duurzame regenjassen

Inmiddels zijn er ook duurzame regenjassen. Vandaag stel ik je voor aan twee regenjas-merken die beiden hun jassen produceren uit onder andere gerecyclede materialen, zoals plastic. Bij één merk is goed nagedacht over alle ellende die ik hierboven beschrijf en die door hun productiemethodes ook nog eens lang meegaan. Een uitstekende kwaliteit en ook nog modieus; de regenjas wordt weer hot!

Maium

Het eerste regenjassenmerk wat ik aan jullie voorstel, is Maium. Een Nederlands merk uit Amsterdam.

De jassen worden gemaakt van gerecycled plastic (PU) en hebben als doel om het fietsers makkelijker te maken in de regen, kortom meer comfort op je fiets tijdens een heerlijke regenbui. Wie wil dat nou niet? Aan alles is gedacht. De trendy unisex jassen zien er zo uit:

Majem - de duurzame regenjas

Maium is nu ongeveer een jaar onderweg en heeft goed nagedacht over details en de praktische zaken meegenomen in het ontwerp. Zo kun je de zijkanten van de jas openritsen tot poncho en over je fiets draperen als het regent, blijft je broek ook droog. Heel fijn! Geen geknoei met een regenbroek onder een afdakje. De gelimiteerde jassen zijn verkrijgbaar in vijf kleuren en zijn in sommige kleuren en maten al uitverkocht op de website. Er is een beperkte oplage geproduceerd. Voor €135.- heb je een regenjas van Maium. Saillant detail; 'Maium' is Amsterdams voor 'regen' en is van oorsprong Hebreeuws. Klik hier om de jas te shoppen of voor meer informatie.

RAINS

Het tweede regenjassenmerk komt uit Denemarken en heet Rains. Ze verkopen jassen in verschillende designs. Van een trendy trenchcoat tot een stoere bomber. Ze bieden een uitgebreide collectie van duurzame regenjassen tot waterdichte tassen. Ze hebben een trendy clean look en zijn praktisch in gebruik. De bomber en de trenchcoat zien er zo uit:

Rains - duurzame regenjas

RAINS bestaat sinds 2012. Met het Scandinavische weer in gedachte, ontwikkelen zij hun producten zo duurzaam mogelijk rekeninghoudend met het milieu en goede arbeidsomstandigheden. Zo accepteren zij geen enkele vorm van een slechte werkomgeving of werkomstandigheden en houden er zelfs een anti-corruptie beleid op na. Dit alles om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld en de kleding-industrie.

Backpack van RAINS - waterdicht en duurzaam

De regenjassen ogen tijdloos en draag je door de seizoenen heen. Kortom, kwaliteit wordt gegarandeerd. De Lance coat is een regenjas uit hun limited edition (€ 107.-) en ziet er heel gaaf uit, zie hieronder. In Amsterdam (Haarlemmerstraat 28) zit een RAINS-shop waar je naar hartelust kunt rondkijken en passen. Woon je wat zuidelijker, zoals ik? Of kom je uit België? In Antwerpen vind je de RAINS-shop aan de Kammenstraat 42. Voor de website klik je hier.

RAINS - duurzame regenjassen uit Denemarken

Met het dragen van deze duurzame regenjassen verandert elke regenbui toch in een feestje? Wat jij?

#duurzameregenjas #rains #regenjas

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.