De do gooders; Not a factory

Ken jij ze al? De do-gooders achter de crowdfundingsactie 'Not a factory'? Tot voor kort (vier dagen geleden om precies te zijn) kende ik ze ook niet. Ik heb het over Maarten, Mercia, Mohammed, Noor, Sarah en Emile. Wie zeg je? Een groep vrienden, wereldverbeteraars met een heel groot hart. Vandaag vertel ik je alles wat ik weet over ze en waarom ik gedoneerd heb aan dit bijzondere project.

De situatie

Wat velen niet weten, is dat er in Griekenland nog dagelijks vluchtelingen aankomen via de Middellandse zee. Voornamelijk uit Syrië. Ze leven daar in gesloten kampen en hebben niet of nauwelijks zicht op een goede toekomst. Wat ik eigenlijk wel wist, blijkt dus in werkelijkheid ook zo te zijn. Aan de andere kant heeft Griekenland nog steeds te kampen met de economische crisis. Zij zitten er nog middenin. Schrik jij als ik je vertel dat de werkeloosheidspercentage in Griekenland op 20% ligt? Ik wel, dat is extreem hoog en waarschijnlijk niet te vatten voor sommigen.

Vluchteling

Not a factory

Maarten Hunink besloot de handen in één te slaan en samen met vrienden en bekenden op zoek te gaan naar een oplossing voor deze uitzichtloze situatie voor niet alleen de vluchtelingen, maar ook de Grieken. Hoe maak je van een probleem iets heel moois? Maarten ontdekte dat veel vluchtelingen kennis en ervaring hebben opgedaan in de textielbranche. En.. laat Griekenland nou genoeg mogelijkheden hebben in de textielbranche en de kledingindustrie. Deze krachten bundelend leidde tot het geweldige idee 'Not a factory' op te zetten.

Wat gaan ze doen? Wat zijn ze van plan?

Met hun crowdfundingsactie hopen zij 'Not a factory' een kickstart te kunnen geven. Ze willen 100% duurzame t-shirts produceren van biologisch katoen met de tekst: 'This is not a T-shirt'. Met het opstarten Not a factory kunnen ze werkgelegenheid creëren in een gebied waar het hard nodig is. Niet alleen voor de Grieken, maar ook voor de vluchtelingen. Samen kunnen zij de handen in één slaan en bouwen aan nieuwe toekomst. Dat klinkt heel goed in mijn oren.

Chantoile - this is not a t-shirt

Waarom heb ik een T-shirt besteld?

Ik had het ook niet kunnen doen en mijn steentje bij kunnen dragen door het schrijven van een blog, maar dit raakt mij enorm. Als je in staat bent om als mens je leven hier in Nederland 'on hold' te zetten en een one-way ticket te boeken naar een uitzichtloze plek, omdat jij er alles aan wilt doen om diezelfde plek weer mooier te maken al is het maar een heel klein beetje, en dat je dan tot dit briljante idee komt? Ik kan eigenlijk niet goed omschrijven hoe mooi en hoe knap ik dat vind. En het dan ook nog duurzaam willen doen. Dan kan ik toch geen 'nee' meer zeggen? Dus ik heb 'JA' gezegd en voor het eerst in mijn leven mee gedaan aan een crowdfund actie. (ook dat, haha.)

Meer weten?

De actie loopt nog 8 dagen en ze hebben al 73% van het benodigde bedrag binnengehaald. Op de website van Not a factory kun je alle informatie vinden. Ook geven zij antwoord op alle vragen om hierin zo transparant mogelijk te zijn. Samen maken we de wereld mooier. Je hebt nog 8 dagen!

Disclaimer: Het shirt in deze blog is een sample.


Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.