6x Fair fashion blogs - de changemakers!

De fair fashion bloggers, de changemakers binnen 'modeblog'-land. Wie volg je? Wat vertellen ze? Vandaag deel ik met jullie welke bloggers ik volg en welke mij inspireren. Sit back, slow down and read, want dit zijn wat mij betreft de beste duurzame mode blogs die we in Nederland hebben en daar ben ik enorm trots op. Deze bloggers veranderen langzaam het modebeeld van Nederland en hoe wij met mode omgaan, vandaar de naam; changemakers!

Here we go:

Chanel Trapman

Mumster

De girlboss achter deze inspirerende blog is Chanel Trapman. Al eerder interviewde ik haar voor 'Chicks on a mission'. Chanel reist het hele land door op zoek naar andere changemakers, die net zij als zij willen bijdragen aan een bewustere wereld. Op haar blog vind je o.a. video's van andere inspirerende en ondernemende grootdenkers die zich bewust zijn van het feit dat het anders kan op deze wereld en vooral dat het anders moet. Ook laat ze via haar Instagram zien welke duurzame en tweedehands kleding zij draagt. Chanel is een energieke dame die ik graag volg, omdat ze barst van het talent en daar word ik sowieso erg blij van. Zeker, omdat ze haar boodschap op een inspirerende wijze met de wereld deelt. Overal waar ze de kans krijgt, staat ze haar 'talk' te geven alsof het niks is. Zo knap, maar echt Chanel. Petje af!

Alisson Simmonds

Alisson Simmonds

Dankzij Alisson durfde ik de stap te zetten om mijn blog verder vorm te geven en om er helemaal voor te gaan. Op haar blog noemt ze zichzelf 'a sustainable mess'. Op mij komt ze alles behalve 'messy' over. Haar tweedehands outfits vind ik altijd supertof. Het zal je niet verbazen wanneer ik je vertel, dat ook zij al eens geïnterviewd is door mij voor 'Chicks on a mission'. Ze is erg open en eerlijk over haar levenservaringen en hoe ze zich daarbij voelt. Ze durft zich kwetsbaar op te stellen, iets wat meer vrouwen zouden mogen doen. Doordat ze zich zo open opstelt, is dat voor mij een nieuwe vorm van perfectie. Gewoon jezelf blijven, dat is het mooiste. Verder vind je hier leuke blogs over vegan, lifestyle, beauty en nog meer. Ze vertelt er uitgebreid over.

Lidia Bodegraven

All about fair fashion

Lidia Bodegraven ken ik blijkbaar al mijn hele leven, maar dat wist ik niet. En zij ook niet. Nadat ik haar blog al een tijdje las, kwamen we in contact met elkaar. Zo ontdekten we dat we als kind jarenlang in hetzelfde dorpje gewoond hebben, zonder dat we elkaar ooit persoonlijk gekend hebben. Het is alsof het zo moest zijn dat we nu dan via een gedeelde passie voor eerlijke ecologische mode, elkaar dan toch bewust ontmoetten. Op de blog van Lidia vind je sportieve & casual looks, maar allemaal fair of tweedehands. Ze geeft mij vooral inspiratie voor mijn eigen garderobe. Ze heeft mooie basics in haar kast hangen, dat inspireert mij weer, omdat ik toch een soort blinde vlek heb als het om basics gaat. Door haar looks vind ik weer de juiste basics als aanvulling in mijn garderobe.

Afgelopen jaar bereikte Lidia het landelijke nieuws nadat zij een jaar lang dezelfde jurk droeg om haar boodschap kenbaar te maken aan heel Nederland. Wat een doorzetter!

Hermien van Kouwekleren

Kouwekleren

De vrolijke dame achter deze blog is Hermien. Ze heeft humor, schrijft lekker en daarmee bedoel ik; het leest zo lekker weg. De laatste tijd las ze mijn blogs over capsule garderobe. Ik voelde mij vereerd! Het deed me veel dat ze er zo enthousiast over was. Haar blogs lees ik, omdat haar mindset echt vanuit een zerowaste gedachte komt, vind ik. Ze wil een schonere wereld en minder kleding, maar wel vlotte en leuke kleding. Door kleding te ruilen en tweedehands te kopen, vertelt ze over haar ervaringen en geeft ze tips. Fijn om 'bijgepraat' te worden door Hermien op dat gebied.

Sarah Dubbeldam

When Sara smiles

Waar het bij Sara ooit begon met een fast fashion koopverslaving heeft ze zich nu afgelopen jaren helemaal omgedraaid en is nu een zelfbewuste vrouw met een extreem goed gevoel voor stijl en smaak. Daarbij komt dat ze ook fast fashionmerken zo goed als vaarwel heeft gezegd en zo duurzaam mogelijk haar kleding koopt. Ze is heel consistent in de wijze waarop ze haar duurzame kleding en looks presenteert. Haar stijl is minimaal, maar altijd stijlvol en met klasse. Fijn om naar te kijken en leuk om haar hersenspinsels te lezen. Sara heeft een sterke focus op duurzame kledingmerken en minder op tweedehands kleding. Je kunt aan alles merken dat ze erover nagedacht heeft, knap werk! Let me rephrase; het is haar werk. In het dagelijks leven is Sara merkenstrateeg. Wow!

Kim Buining

Kim Buining

Tegenwoordig blogt ze niet zo heel veel meer over duurzame mode en richt ze zich meer op het ondernemen, maar de blogs die op haar website komen, zijn altijd inspirerend om te lezen. And she has a sophisticated taste for clothing. Daar hou ik van. Ergens heeft ze ook wel wat schattigs, maar dat maakt haar blog zo leuk juist! Jammer dat ze niet zo veel blogt over mode, maar wel de moeite waard om eens te lezen. Tegenwoordig woont Kim in Engeland bij haar nieuwe vriend. Hier vertelt ze meer over in haar vlogs.

Tot slot

Dit waren mijn favoriete duurzame modeblogs van Nederland. Binnen Europa en de rest van de wereld zijn er nog zoveel andere mooie en goede sustainable fashionbloggers. Hier zal ik binnenkort een blog over schrijven, want ook daar heb ik mijn absolute favorieten. Het is goed dat we elkaar op deze manier kunnen inspireren, maar ook dat het leidt tot het maken van bewustere keuzes. Zeker wat kleding betreft. Hopelijk heb jij er wat aan. Fijne dag!

Note; Voor deze blog heb ik de foto's gebruikt van de blogs van deze dames, zonder toestemming! Ik hoop dat ze het goed vinden. ;-) De foto van Hermien Buis is een foto van Iris Zijlstra.

#duurzamebloggers #fairfashionblog

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.