Capsule winter garderobe; wat gaat er aan vooraf?

Vandaag op fair fashion blog Chantoile - Zoals beloofd; ik zet mijn capsule garderobe door deze winter. Het is me goed bevallen om te minimaliseren met mijn garderobe, daarnaast geeft het mij ook rust en geniet ik meer van mijn kleding. En krijg ik een beeld in hoeverre mijn garderobe al duurzaam is. Hoe duurzaam ga ik met mijn kleding om? Is mijn wintergarderobe compleet? Hoeveel kleding heb ik aangeschaft, geruild of geleend? Welke duurzame en minder duurzame keuzes maakte ik voor mijn wintergarderobe? Op dit moment zit ik in de volle voorbereiding van het samenstellen van mijn 'nieuwe' minigarderobe. Vandaag vertel ik je er alles over! Wat doe ik allemaal en waar denk ik over na? Dat lees je hier.

Gekocht / Geleend / Geruild

Kleding komt op drie manieren mijn kledingkast in; door ze te kopen, door kleding te lenen of door kleding te ruilen. Een laatste manier, die ik overigens nog niet genoemd heb, is het feit dat ik ook weleens kleding krijg. Dat voelt iedere keer weer als een enorm kadootje! Nu ik blog ontvang en krijg ik dus ook weleens kleding van diverse duurzame modemerken. Een enorme eer, omdat het voor mij betekent dat ik goed bezig ben met duurzame mode.

Gekocht? Ik heb voor aankomende winter nog niets gekocht voor in mijn garderobe en mede doordat ik mijn wintercapsule aan het samenstellen ben, heb ik nu eigenlijk ontdekt dat ik een aantal truien heb die op de nominatielijst staan van 'wegdoen'. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik mezelf een week de tijd geef om er een definitieve keuze in te maken. Komende week zal ik dus bedenken welke outfits ik er mee kan maken en of ze nog bij me passen. Als dat niet het geval is en de truien dus uit mijn kast gaan, wil ik nieuwe duurzame truien aanschaffen. (Ik kijk wel een beetje uit naar dit moment.) Dit zijn de truien op mijn nominatielijst:

Donkergroene fluffy trui H&M | Blauwe trui Petit Bateau X Satu Maaranen | Groene trui H&M Concious

Geleend? Sinds dit voorjaar leen ik kleding via een kledingbibliotheek, LENA the library. De kledingbibliotheek is in opkomst en voor een fashionlover als ik, fantastisch! Zodra ik uitgekeken ben op de kleding die ik heb geleend, ruil ik ze weer om voor andere kleding. Momenteel hangt er zwart witte jurk van Filippa K in mijn kast. Zie onderstaande foto.

Filippa K jurk van LENA Library

Geruild? Er zitten een aantal kledingstukken in mijn minigarderobe die ik heb gekregen door kleding te ruilen. Het gaat om deze twee items:

Donkerblauw vest met Goude verf Sao Paulo | Zwarte glittertrui Merkloos (klik op de foto's)

Gekregen? Ja, ik kreeg vorige maand via Square1Magazine een goodiebag met daarin gebruikte kleding; een t-shirt en een broek. De broek draag ik met veel plezier inmiddels en zal ik ook in mijn minigarderobe opnemen. Een blauwe broek van het merk NOA.

Duurzame kledingmerken in mijn kast

Nu ik duidelijk is hoe kleding mijn kast binnenkomt, realiseer ik me dat ik jullie nog niets verteld heb over de samenstelling van mijn capsule. Dat komt, omdat ik zover ook nog niet ben. Deze blog is meer inventarisatie van alles wat er is en wat ik deze winter wil gaan dragen. Wel heb ik in een jaar tijd al best een aantal items aangeschaft van duurzame modemerken. Het zijn ook echt superfijne items die ik deze winter weer heel graag ga dragen. Dit zijn ze:

Gestreepte jurk Miss Green | Tencel Vest H&M Concious | Lederen tas O My Bag | Tencel blouse H&M Concious | Ge-upcyclede tas Upcycled tassen | Legergroene blousejurk Claudia Sträter | Witte jeans G-Star | Zwarte blouse H&M Concious | Mouwloze blouse Miss Green | Colbert Monique Collignon

De missende items

Bekruipt jou ook het gevoel dat er iets mist? Dat had ik dus ook. Afgezien van het feit dat ik net als de vorige keer besloten heb om jassen, schoenen, accessoires en onderkleding niet mee te nemen in mijn minigarderobe, missen er nog wat items.

Blauwe jeans

Op dit moment heb ik geen enkele blauwe jeans meer. Eentje heb ik verkocht, de andere is uitgescheurd en 'beyond repair' helaas en de laatste heeft vlekken opgelopen die ik er met geen enkel wasmiddeltje nog uit krijg. Conclusie: Ik heb geen blauwe jeans voor aankomende winter.

Warme truien

Ik heb echt weinig warme truien, vier in totaal. Daarvan heb ik er drie op mijn nominatielijst gezet. Ga ik deze vervangen? Eigenlijk wil ik er echt nog even goed over nadenken.

Keuzes maken

Komende week ga ik me richten op het compleet maken van mijn mini-winter-garderobe en ga ik dus ook keuzes maken. In mijn volgende blog zal ik jullie meenemen in mijn denkproces van komende week. Je begrijpt dat ik zo bewust mogelijk wil kiezen, dus mijn afwegingen spoken al een tijdje door mijn hoofd. Het zal gaan over de samenstelling van de garderobe, de kleuren, de outfits, eventuele nieuwe aankopen en hoeveelheid. Tot volgende week!

#capsulewardrobe #capsulegarderobe #minimalisme

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.