De blousejurk

Van sjiek naar stoer! De blousejurk valt en draagt men over het algemeen netjes en sjiek, maar kan ook stoer gedragen worden. Vandaag deel ik mijn streetlook voor het voorjaar met jullie.

Legergroene blousejurk van Tencel

Tencel is een duurzame stof gemaakt van bamboe en valt daarmee onder de noemer verantwoorde mode. Het productieproces is minder vervuilend dan de productie van bijvoorbeeld katoen. Er worden steeds meer kleding gemaakt van deze stof. Zo liep ik deze legergroene blousejurk tegen het lijf en besloot er een stoere look van te maken.

Ethical fashionlook

Wat draag ik?

Alle items in deze blog zijn duurzaam verkregen of daadwerkelijk duurzaam geproduceerd:

- De zonnebril (tweedehands);

- Fringetas zwart met studs (tweedehands);

- Jeans van Kuyichi (tweedehands):

- Sneakers van TOMS (nieuw gekocht);

- Blousejurk van Claudia Sträter (nieuw gekocht);

- Hemd zwart (uit mijn kledingkast en drie jaar oud!).

Eerlijke modelook

Claudia Sträter

De legergroene blousejurk is van Claudia Sträter, een duurzaam modemerk. Zo kun je je oude kleding terugbrengen naar de winkel en inruilen bijvoorbeeld, maar ook gebruiken zij duurzame materialen, zoals hier de blousejurk van tencel. Ze zijn lid van de Fairwear Foundation en tonen daarmee aan dat zij eerlijke productie en goede arbeidsomstandigheden belangrijk vinden en nastreven. Lees hier meer mocht je meer willen weten.

In Maastricht bezocht ik Claudia Sträter voor het eerst en ik werd echt enthousiast van de collectie en de smaakvolle basics die er hingen. Nu ik mijn garderobe volledig duurzaam aan het maken ben, zal ik zeker nog eens terugkomen. Hoewel ik niet bij alle kleding kon herleiden of alle stoffen duurzaam zijn.

Eerlijke modelook

ethical look

outfitinspiratie

legergroene blousejurk

#outfitinspiratie #duurzamemodeinspiratie #eerlijkemode #duurzamemodeblogger #ClaudiaSträter #TOMS #Kuyichi

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.