Creating a secondlife for my X-mas outfit

Feestelijke outfits en partylooks zijn tijdens de decembermaand geen uitzondering voor veel mensen. Hoe hou je je outfit duurzaam en feestelijk? Inmiddels hou ik me hier al vier jaar mee bezig. Dit jaar ga ik een aantal items wegdoen en ik vertel je waarom.

Hoe ik met mijn feestelijke kleding omga

Dat ik duurzaam omga met mijn kleding is geen nieuws meer inmiddels. Voor mijn partylooks doe ik zoveel mogelijk hetzelfde. In mijn kledingkast hangt van alles wat ik in de loop der jaren verzamelde aan feestkleding, cocktailjurkjes, blousjes, rokjes enz. Maar eigenlijk draag ik ze niet veel, omdat ik niet heel veel meer naar feestjes ga. Dus bewaar ik al mijn kleding in mooie kledingtassen in de kast. Zodra ik de kans krijg om ze aan te trekken, laat ik dat uiteraard niet na.

Tijdens de decembermaand geniet ik er daarom extra van om leuke feestelijke kleding aan te trekken.

Zo draag ik bijvoorbeeld al jaren hetzelfde pailletten-rokje. Na vier jaar verveelt het rokje me nog steeds niet en combineer het ieder jaar weer anders. Datzelfde geldt voor mijn glimmende blouse en 'wapper'-broek. Al jaren draag ik ze met veel plezier. Dit jaar heb ik besloten om van de laatste twee items afscheid te nemen en verkoop ik ze door.

Waarom verkoop ik mijn party outfit?

Waarom? Ik heb als doel om over te stappen naar een een 100% duurzame garderobe. Zo ben ik ook met Chantoile.nl begonnen. Dit betekent dat alles wat er in komt, duurzaam verkregen is of duurzaam geproduceerd. En alles wat er uitgaat, gun ik een tweede leven bij een ander. Nu is het zo dat zowel de broek als de blouse mij niet meer heel goed passen, doordat mijn lijf verandert is. Tja, dat gebeurt nou eenmaal. Terwijl de kleding echt van een supermooie kwaliteit is. Dus verkoop ik ze.

Al jaren koop en verkoop ik mijn designer items via The Next Closet. Dit loopt goed en het uploaden van mijn items is echt zo gebeurt. Daarnaast weet ik zeker dat hetgeen wat ik koop ook goede tweedehands kwaliteit is. Tot nu toe ben ik heel blij met alle aankopen via The Next Closet.

Mijn party outfit van afgelopen jaar

Hieronder zie je mijn decemberlook van afgelopen jaar. Ik ben gek op zwart, dus het zal je niet verbazen als ik je zeg dat dit outfit ook helemaal zwart is. Wel heel stijlvol en tijdloos. :-) Vind je leuk om ook een tweedehands designer outfit te shoppen? Kijk dan hier voor alle glitter & glamour outfits van The Next Closet. Er staan mooie items tussen van o.a. Filippa K.

Decemberlook - The Next Closet

Blouse - Hugo Boss

Deze schitterende zwarte blouse is van Hugo Boss. Zeker geen duurzaam kledingmerk voor zover ik weet. de blouse schafte ik aan nog voordat ik me met duurzame mode bezighield. Toch blijft deze blouse echt zo mooi. de opengewerkte voorkant geeft de blouse echt een elegante look. De blouse is mt 38 en valt op de maat. Wil je'm shoppen? Dat kan hier!

'Wapper' broek - Caroline Biss

Voor het gemak noem ik deze broek zo, maar daarmee doe ik 'm ook echt te kort. Ik kan me nog goed herinneren dat ik deze broek aanschafte. (ook voor mijn duurzame mode era) Ik voelde me letterlijk een prinses (LOL). De broek beweegt elegant mee als je ermee loopt en lijkt daardoor op een lange rok. Het is lastig uitleggen, maar met deze broek zijn de complimentjes gegarandeerd. Het is een maat 36 met een blinde ritssluiting aan de zijkant. Om de broek te shoppen, klik je hier.

Tas - Unknown

Het tasje heb ik gevonden bij een kledingruil vorig jaar. Geen idee van welk merk dit is, maar altijd leuk en handig om een outfit mee te pimpen tot partylook. Afgezet met pailletten en gouden hengsel.

Heels - Burberry

De donkergroene lederen hakken van Burberry kocht ik via Marktplaats, toen ik nog marktplaats fan was. Dat is nu wat minder helaas. De hakken zitten echt fantastisch lekker en lopen heerlijk. In 2015 aangeschaft en nog steeds heel erg blij mee. Onder een jeans met de Hugo blouse doen deze hakken het ook heel goed kan ik je vertellen.

Decemberlook - vintage items

Nieuwsgierig naar mijn party outfit van dit jaar? Hou mijn blog in de gaten!

Deze blog is geschreven in samenwerking met The Next Closet.

Photocredits: Jochem

#partylook #TheNextCloset

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.