Tijd voor reflectie

Terugblikken en gaan!

Even terug in de tijd; Ongeveer een half jaar geleden besloot ik om fastfashion vaarwel te zeggen en de stap te zetten naar slowfashion, een duurzame garderobe opbouwen met modieuze maar eerlijke items. En omdat ik niet helemaal tevreden was over wat ik online kon vinden, besloot ik zelf online te gaan. Word ik nu dan een duurzame modeblogger? Geen idee, wanneer ben je dat officieel? Ik hou me daar eerlijk gezegd ook niet mee bezig. Ik probeer er zoveel mogelijk van te genieten en te delen met jullie. Het is tot nu toe al een mooie journey geweest en hopelijk komt er nog veel moois. Nu tijd om stil te staan en te evalueren; hoe gaat het?

Vintage outfit (SUMMUM | Circle of Trust

Hoe gaat het tot nu toe?

Er zijn al een aantal leuke samenwerkingen geweest, waarvoor ik echt zo dankbaar ben. Het is echt een openbaring om te spreken met gelijkgestemden die eenzelfde visie uitdragen als ik met Chantoile doe. Een kleine recap; Het begon met het opruimen van mijn kledingkast en op zoek ging naar modieuze duurzame items. Ik shop graag nieuwe kleding, maar mijn geweten knaagde. Hoe kan ik dit blijven doen? En hoe kan ik kleding kopen als ik weet dat er kinderen aan dit shirt gewerkt hebben? Of hoe kan ik dit dragen wetende dat het vervuilend is voor het milieu en dat ik koop uit hebberigheid? Hoe verander ik mijn visie op mode? En hoe kan ik het delen met anderen? Al deze vragen leidde mij tot Chantoile. Ik begon met het schrijven van mijn ideeën en het uitwerken van mijn website. Het leidde tot leuke nieuwe contacten;

Zo stuurden de dames van Breizuss mij hun eerlijke items toe, zodat ik ze kon reviewen. Wat was dat leuk! En wat zijn hun breisels mooi en warm. Zo raakte ik in gesprek met een dame die dolgraag haar eigen kledingmerk wil opstarten, duurzaam uiteraard. Via social media werd ik benaderd om mee te denken over duurzame mode. En ik deed mee aan de #5lookschallenge van PeopleTree. Eigenlijk allemaal positieve dingen. Er waren ook minder positieve dingen, zoals de factor tijd. Het kost mij, naast mijn huidige baan, enorm veel tijd. En daar moet ik wel voor waken, ik zit teveel achter mijn laptop en dat wil ik echt minderen.

Wat heeft het mij gebracht?

Tot nu toe kan ik zeggen dat ik hier aan begonnen ben, omdat het me leuk leek en ik graag iets creatiefs wilde doen waar ik blij van werd. En dat is gelukt. Het past bij mij en je zult hier dan ook alleen dingen vinden die ik mooi en leuk vindt. Maar ook wil ik je laten zien dat het ook echt anders kan. Mode is en blijft de op één na meest vervuilende industrie ter wereld. Hoe dan ook hoop ik dat jullie tot zover een kijkje hebben kunnen nemen in mijn reis en belevingen rondom duurzame en eerlijke mode.

Door dit alles barst ik werkelijk van de inspiratie om door te gaan met Chantoile. Ik haal er zoveel plezier uit, maar vooral ook positieve energie. Van mij mag het zo doorgaan.

Waar staat Chantoile voor?

Chantoile is ontstaan, omdat ik echt een modeliefhebber ben, maar ook zeker een wereldverbeteraar. Met Chantoile hoop ik modeliefhebbers te bereiken en te inspireren, zodat al deze fashionista's voor duurzame mode kiezen. Chantoile is toegankelijk, voor elke vrouw en vooral een leuke plek waar ik alles op het gebied van duurzame mode met jullie deel. Tot nu toe kreeg ik al veel mooie reacties, waarvoor dank. Het bevestigt mijn gevoel en de behoefte die er voor velen is om bewust met mode om te gaan, zodat je er alleen maar meer van kan genieten (met minder). Dat laatste zet ik nog even tussen haakjes, want met minder doen... dat is voor velen nog een stap, ook voor mij. Ik hoop dat het mij lukt om in de toekomst te downsizen met mijn garderobe. Voor nu werk ik aan zo duurzaam mogelijke garderobe en hanteer ik de stappen die ik zelf opstelde; de zes stappen naar een duurzame garderobe. Wanneer je met kleine stapjes, samen het verschil kan maken, heb ik al veel bereikt. En het mooie is dat we het dan samen gedaan hebben. Samen sta je sterk! Mijn levensmotto.

Wat gaat er nog komen?

Nou, hopelijk heel veel! En dan met name heel veel duurzame mode, eerlijke kleding en vooral veel inspiratie & stylingtips, waardoor we allemaal plezier krijgen in een duurzame modewereld. En vooral, bye bye fastfashion! Binnenkort neem ik onder andere afscheid van al mijn fastfashion items, hoe ik dat ga doen? Dat ga je binnenkort zien.

Liefs,

Chantoile

#getconcious #duurzamemodeblogger #Vanfastfashionnaarduurzaam #Chantoile

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.