Bij Frouke

Ik ben echt gek op knusse en gezellige plekjes. Doorn is zo'n plaatsje! Verborgen tussen de bossen van de Utrechtse heuvelrug vind je dit gezellige plaatsje. Afgelopen maand bracht ik er een lang weekend door om te onthaasten en te relaxen. Ons oog viel daar op een schattig en lief uitziend ontbijtzaakje; 'Bij Frouke'.

Bijzonder en 'off the beaten path'

Op mijn blog deel ik graag speciale plekjes, de naald in de hooiberg, zogezegd. Althans, ik doe een poging (let's stay real here; tussen al die miljoenen blogs die er al zijn). Het zijn plekjes die je normaal gesproken niet snel zou vinden of waar je zo langs zou rijden, omdat je nou niet echt verwacht dat je daar op die plek een hotspot hebt. Een bijzonder eettentje, net even anders dan al die anderen. Belangrijk vind ik dat ze in een bepaalde vorm duurzaam ondernemen. Zoals hier Bij Frouke, die zoveel mogelijk lokaal producten inkoopt bijvoorbeeld. En dat is zeker niet het enige! Deze week vertel ik je meer over mijn bezoekjes aan het speciale Bij Frouke.

Biologische koffie

's Morgensvroeg kun je bij Frouke al terecht voor een verse smoothie of een goeie kop biologische koffie of cappuccino. Op het terras is het een komen en gaan van locals. Van lokale ondernemers die hun zaken bespreken onder het genot van een warme chocolademelk tot vrienden die elkaar treffen voor een heerlijke ontbijt of lunch. Alleen kun je hier overigens ook goed terecht. De kleine tafeltjes binnen bieden daarvoor de ideale gelegenheid om even de rust op te zoeken en bij te komen met een verse groene smoothie en gewoon even de krant te lezen.

Stevige kip

Het menu biedt keuze voor verschillende ontbijtjes en diverse lunches, alles ziet er heerlijk uit en klinkt om van te watertanden. Zelf bestelden wij belegde desem boterhammen met de stevige kip en het pareltje met daarbij American pancakes en echte canadese maple syrup en bosbessen. Het smaakte echt super. Voor onze glutenvrij-, suikervrij- en vegan liefhebbers is er ook voldoende keuze. En mocht je je tijdens of na al dat lekkere eten toch vervelen, kijk dan even in de kastjes achterin, daar staan de meest leuke en bijzondere kadootjes die je maar kunt bedenken, ook duurzame!

To go

Geen tijd om te blijven? Bij Frouke haal je je koffie 'to go' en kies gelijk voor een lekkere plak bananen- of wortelcake van de bar, aanrader! Wij proefden de banaan/sinaasappel/walnootcake, hhmmm!

Nog meer Frouke

Binnenkort gaat er een tweede vestiging open van dit geweldige schattige concept in het nabijgelegen Driebergen. Laten we hopen dat ze de sfeer en gezelligheid en met oog voor duurzaamheid weten vast te houden. Ik kan eigenlijk niet wachten om weer een keer terug te gaan. :-)

Ga je deze herfst / winter / voorjaar er nog tussenuit? Denk dan toch eens aan Doorn en omgeving.

Meer weten? Nieuwsgierig?

Bij Frouke

Natuur:

Nationaal park Utrechtse Heuvelrug

Verblijf:

Leuke boshutjes

#hotspot #duurzamekados

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.