7x (h)eerlijke zomertops SS18

Het weer is heerlijk buiten en dus tijd om al die zomerse items tevoorschijn te halen! Afgelopen weken heb ik heel wat prachtige duurzame & eerijke tops voorbij zien komen. In deze blog deel ik de leukste met je. Althans, de tops die ik mooi vind. Ik hou van stijlvolle & vrouwelijke fashion. Belangrijk daarbij is dat het dan ook comfortabel zit. Met deze zeven tops merk je maar weer hoe toegankelijk duurzame mode is door het brede en modieuze aanbod.

Den Bosch Ruffle shirt - Graciela Huam

De ruffles kom je weer veel tegen en ik ben er gek op! Deze top is gebreid van schapenwol & alpacawol De top is gemaakt in Peru in een fairtrade fabriek. De mouwen, de ruffles, zijn met de hand gebreid. Het mooie aan het merk Graciela Huam is dat de productie onder strenge controle staat van o.a. de oprichtster van het merk zelf, Grace. De uit Peru afkomstige Grace is in 2017 gestart met Graciela Huam en laat een elegante & stijvolle collectie zien. En als je het aantrekt.. het zit alsof je het nooit meer uittrekken! Daarnaast is deze top perfect voor het Nederlandse weer. Aangezien wij geen lange hete zomers kennen, houdt deze top je ook lekker warm op de wat koelere dagen.

Trapeze Satin Jungle - Jan 'n June

Wat een onwijs mooie top! Deze top met driekwart mouw is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Vaak is polyester juist geen handige keuze voor de warme dagen, maar de tekst belooft dat het gemaakt is van een hoogwaardige polyester die satijnzacht aanvoelt en ook nog eens goed door ademt. Jan 'n June is overigens een duurzaam kledingmerk wat een duidelijk statement wil maken. Namelijk dat duurzaam de nieuwe weg is voor mode en dat er eigenlijk geen andere keuze is dan die van een duurzame weg. Daar ben ik het helemaal mee eens natuurlijk. :-)

De Mila Top - Miss Green

De heerlijke basic tops van Miss Green zijn altijd een aanwinst voor je garderobe. Zelf heb ik een blouse en een jurk van Miss Green die ik zo graag draag. Het zijn de basics die eigenlijk altijd wel kunnen. Ook als je het even niet meer weet, dan zie je er met Miss Green altijd weer fashionable uit. Met deze Mila top, gemaakt van modal, heb je een basic in je garderobe waar je weer jarenlang mee vooruit kunt.

V&A Grafton Frilled shirt - Peopletree

Al maanden spookten deze top & jurk door mijn hoofd. Compleet verliefd op deze items. De print is een unieke van Peopletree en zul je niet snel ergens anders tegenkomen. De top staat bijvoorbeeld fantastisch met een hoge wijdvallende broek. Je lijkt een stuk langer en het effect is een spectaculaire look die ook nog eens comfortabel draagt.

Erla - Armed Angels

Hoewel ik gek genoeg weinig van Armed Angels in mijn kast heb hangen, ben ik wel een groot fan van ze. Deze tencel top "Erla" zou ik zelf kunnen dragen. Armed Angels is een betaalbaar kledingmerk en ook heel toegankelijk qua prijskwaliteit. En voor alle moeders onder ons: er is nu ook een kids-collectie. Take a sneakpeak!

Rudy Off White - Ekyog

Dit mouwloze exemplaar met broderie aan de voorzijde is een tijdloze top die je altijd en overal kan dragen. Het Franse merk Ekyog is een duurzaam kledingmerk. Ze produceren elegante kleding van voornamelijk ecologische materialen. Hun filosofie is sterk gericht op het maken van kleding met respect voor de natuur, respect voor de mensheid en met veel liefde en respect voor hun producten.

Top flair sleeve - Alchemist Fashion

De prachtige flaired sleeve top van Alchemist Fashion. Staat werkelijk elke vrouw prachtig als je het mij vraagt en kan goed op elke broek. Of dat nu een jeans is of een nette pantalon. De stof is een mix van viscose en tencel. Heel zacht en ademt goed door. Alchemist Fashion is lid van de Fair wear foundation en produceert zoveel mogelijk van haar kleding in Europa.

Beeldmateriaal is afkomstig van de kledingmerken zelf.

gebreid


Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.