Sustainable outfit #2 - early spring 18

Het voorjaar staat nu echt voor de deur. Eindelijk! Het zonnetje neemt toe in kracht, de dagen worden langer, de vogels fluiten weer; langzaam ontwaakt de wereld weer uit zijn diepe winterslaap. Ik ook. Na een moeizame start dit jaar gaat het nu alweer een stuk beter. Ik heb zin in het voorjaar en zin om een nieuw duurzame outfit te delen met jullie. Hopelijk hebben jullie ook zin in het voorjaar!

Here we go:

Fair fashionblogger Chantoile

Jeans G-Star

Zoals jullie weten draag ik het liefst een jeans. Deze jeans kocht ik afgelopen jaar in de webshop van G-Star zelf. Het is mijn tweede jeans van G-star. Ze zitten me echt heel goed en hebben een fijne pasvorm. Het merk werkt zoveel mogelijk aan verduurzaming van hun productieproces en bieden een steeds breder wordende collectie aan die duurzaam geproduceerd is. Verder zijn ze transparant over hun productieketen en hebben net hun nieuwe collectie 'Raw for the planet' gelanceerd, bestaande uit 100% ecologisch en recyclebaar denim.

Sneakers TOMS

Mijn inmiddels 1 jaar oude en vertrouwde TOMS sneakers zien er nog zo goed uit en lopen echt heerlijk! Ik draag ze veel en vaak. Het liefst onder een jeans of een jurkje. Witte sneakers geven mij ook dat voorjaarsgevoel en dus trek ik ze net even wat vaker aan dan normaal, haha!

T-shirt Yunit Studio

Dit zwart gemêleerde t-shirt is van Yunit studio. Dit mooie merk maakt prachtige slow fashion items. Voornamelijk shirts en sweaters van biologisch katoen met een unieke pasvorm en grappige details. Deze kocht ik afgelopen winter voor de helft van de prijs, omdat het kledingmerk gaat stoppen, verkopen zij al hun voorraad voor de helft van de prijs. De shop is nog steeds online, mocht je een kijkje willen nemen ;-). Een mooie kans om je garderobe aan te vullen met slow fashion items. Op de onderste foto's draag ik een pastelkleurig shirt van Yunit Studio,

Jasje H&M Concious

Dit jasje is gemaakt van 100% tencel en afkomstig van het label H&M Concious. Ik heb het afgelopen voorjaar aangeschaft en al heel veel gedragen. Door de stof valt het heel mooi en past eigenlijk overal wel op. Zoals ik eerder al heb verteld; ik koop niets meer bij H&M. Ik heb nog wel kleding in mijn garderobe van H&M en die ga ik niet wegdoen, want niet duurzaam en de items die ik heb, vind ik nog steeds heel leuk en passend tussen mijn andere kleding en garderobe.

#outfitinspiratie #Duurzamekleding #slowfashion

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.