ZeroWaste parfum - RUIK!

Zero waste projecten trekken vaak snel mijn aandacht. Waarom? Het fascineert mij ontzettend als het bedrijven lukt om (bijna) afvalvrij te werken en toch een mooi en goed product weten neer te zetten voor de consument. Wat ook nog eens supertof is om te kopen! Zelf heb ik al genoeg struggles om bijvoorbeeld plastic te verbannen uit mijn huishouden. Knap dus als er ondernemers zijn die dit wel goed kunnen. Enige tijd geleden ontdekte ik het Zero waste parfum van RUIK.

RUIK - zerowaste

Het begin

Broer & zus, Boye en Noëlle, hebben al jaren een fascinatie met het creëren en maken van parfums, maar ook met het realiseren van natuurlijke parfums. Weg met chemicaliën en synthetische rommel die je normaal in parfums aantreft; bij RUIK doen ze dat heel anders. Hun doel was om een natuurlijk parfum te maken. Al gauw ontdekten zij dat afval hier een grote rol in kon gaan spelen.

De geur van...

Uit natuurlijk afval kun je nog veel stoffen halen om natuurlijke parfums te maken, zo ontstond afgelopen najaar hun eerste geur: DEN. De heerlijke lucht van dennen is een aangename verfrissing en het geeft je ook direct het kerstgevoel wat we in de decembermaand allemaal hebben.

Geuren & Herinneringen

Zelf word ik heel erg blij van de lucht van dennen en waan ik me het liefst in een groot dennenbos. Zo reed ik (dankzij TomTom destijds) in 2009 door Normandië en belandde ik midden in een dennenbos. Dat was zo een mooi moment. ik was enorm onder de indruk van de enorm hoge naaldbomen waar ik door omringd werd en zette mijn auto stil op het zandpad waar TomTom mij overheen stuurde. Bij het uitstappen kwam de geur van dennen mij tegemoet, wat rook dat heerlijk! Ik ging helemaal op in dat ene moment; de geur, de bomen, de rust en de enorme stilte. HEERLIJK!

Geuren kunnen je in één ruk terugbrengen naar plaatsen, herinneringen, momenten en noem maar op. De kracht van een goede geur is enorm. Bij het ruiken van DEN stond ik daar weer, in datzelfde dennenbos in Normandië. Wow! Ik was het vergeten, maar nu denk ik er weer regelmatig aan. En dat dankzij de 'toevallige' ontdekking van RUIK. Gelukkig waren zij zo aardig om mij een klein flesje toe te sturen. Dat kleine flesje bevat ineens een hele mooie herinnering.

Binnenkort

Hebben ze bij RUIK nog meer lekkere luchtjes? Binnenkort komt RUIK met een nieuwe geur van onder andere sinaasappel. Ik ben een echte fruitliefhebber en na het ontvangen van DEN, heb ik hele hoge verwachtingen. Je begrijpt; ik ben reuze benieuwd! Stel je voor dat er weer een mooie herinnering bij zit. Dat is toch onbetaalbaar? In april kunnen we het nieuwe luchtje verwachten.

Bekijk onderstaand filmpje mocht je meer willen zien van RUIK of klik hier voor hun website.

#ZeroWaste #duurzamekadotips #duurzamekados #beauty #parfum

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.