Duurzaam shoppen bij Duifhuizen

Afgelopen zaterdag (her)opende Duifhuizen haar filiaal in Goes. Reden voor een feestje?!? Yes! Uiteraard was Chantoile bij deze feestelijke opening om een kijkje te nemen. Want; verkopen ze bij Duifhuizen ook duurzame en eerlijke tassen? Een mooi moment om dat te ontdekken!

Duifhuizen

Duifhuizen

Laat ik beginnen met te zeggen dat Duifhuizen echt een oer-Hollands bedrijf is. Wat in 1953 ooit begon als winkel met handgemaakte lederen tassen en portemonnees in Oud-Beijerland groeide uit tot een bedrijf met 26 filialen door het hele land. De liefde voor authentieke producten zie je zeker terug in het assortiment. Om die reden misschien ook niet zo gek dat er zo veel duurzame (Nederlandse) merken te vinden zijn bij Duifhuizen. (Jeej! mijn hart maakte een vreugdesprongetje bij deze ontdekking.)

duurzame tassen | Fair fashion

Een greep uit de duurzame merken:

  • House of Sakk

Alle tassen zijn handgemaakt en handgevlochten. House of Sakk gaat voor 100% eerlijke handel en hebben daarbij oog voor de kleine ondernemers waarmee ze werken.

  • TOMS

Alles wat je wilt weten over TOMS, schreef ik eerder in deze blog. Denk aan vegan leder, natuurlijke en gerecyclede materialen, eerlijke arbeidsomstandigheden.

  • Myomy

Lederen tassen die eerlijk gemaakt worden met plantaardig gelooid leder. Het leder is van goede kwaliteit en wordt geproduceerd in India op fairtrade werkplaatsen.

  • Omybag

Deze tassen zijn allen fairtrade en bijna 100% eco-vriendelijk en richten zich volledig op het looiproces en wonnen zelfs sustainable leather awards. Omybag - De Audrey Classic mini - is mijn persoonlijke favoriet!

  • DSTRCT

Een jong en nieuw tassenmerk (2016) uit Nederland wat zich richt op handgemaakte lederen tassen die geproduceerd worden onder goede arbeidsomstandigheden in India. Hun droom; lederen tassen met de hand vervaardigen in Brabant.

Duurzaam bij Duifhuizen

De organisatie zelf houdt zich ook bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en doet dat op verschillende manieren. Zo worden er geen plastic tassen meer verkocht, alleen nog papieren tassen. Daarnaast worden er ook ieder jaar inzamelacties gehouden, waarbij je je oude koffer of tas kunt inleveren, inruil voor korting. Vervolgens krijgen deze koffers en tassen een tweede leven via diverse stichtingen en organisaties met een goed doel. Hiermee hoopt de organisatie mensen bewust te maken van het niet 'zomaar' weggooien van een koffer of tas die best nog een ronde mee kan.

De winkel

De hernieuwde look van de winkel in Goes oogt fris en modern en de duurzame tassen zijn makkelijk vindbaar, want ze staan allemaal mooi bij elkaar. Goed over nagedacht dus! En is het duurzame merk wat je zoekt niet in de winkel? Dan kun je ter plekke in de winkel online die ecologische tas of eerlijk geproduceerde rugzak bestellen. Ik ben in elk geval goed geslaagd. Bedankt Duifhuizen!

#duurzamemodeinspiratie #Duifhuizen #Duurzametassen #myomybags #omybag #duurzaamshoppen #event

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.