De groene natuur van Komodo

Het bedrijf, Komodo, ging ooit over vrijheid, onafhankelijkheid, de wereld verkennen, voordat het überhaupt over fashion ging. Een stel jonge ondernemers die een wereld voor zichzelf wilden creëren waarin ze hun werk konden combineren met reizen.

Door al dat reizen en ondernemen, ontstond de bewustwording voor de mode bij Joe Komodo, maar ook de schade die de mode aanricht in onze wereld. Zo ontstond de gedachte om een bedrijf te bouwen wat het beste van twee werelden bracht. Mooie kleding die ook nog eens goed is voor onze wereld in al zijn facetten. Met deze missie is Komodo uitgegroeid tot wat het nu is. Een ethisch verantwoord kledingmerk die absoluut trendy is.

Duurzame kleding van Komodo

Have fun with Joe!

Het merk laat zich graag inspireren door Azië. De kleurrijke culturen van dit werelddeel dienen vaak als inspiratiebron voor de collecties. In deze regio werkt Komodo ook samen met lokale bedrijven om de collecties te produceren. Met sommige bedrijven wordt al heel lang samengewerkt en draagt men samen zorg voor de werkomstandigheden. Wat resulteert in goede omstandigheden voor de medewerkers in Azië. Wat hartstikke goed is natuurlijk.

Het leuke is dat de website van Komodo veel informatie bevat over hun achtergronden en filosofie en hier heel transparant in zijn. De oprichter, Joe Komodo, komt hierdoor erg betrokken over en hij lijkt er veel plezier in te hebben. Bij de toelichting van de stoffen die gebruikt worden bijvoorbeeld, hij weet er wel raad mee. Bijzonder om te zien hoe hij duurzame mode tot een norm gemaakt heeft. Daar kan de modewereld nog wat van leren.

Duurzame voorjaarscollectie Komodo

De collectie

De collectie is inderdaad trendy, maar zeker gangbaar. Je zou je hele garderobe hier kunnen aanschaffen en goed kunnen mixen en matchen door de seizoenen heen. Alles is goed op elkaar afgestemd. Zelf heb ik nog niet veel items van Komodo in mijn kast hangen, dus ik heb even gekeken welke items ik op mijn wishlist zet voor komend voorjaar. De DIA hennep shirt staat er zeker op! Een vlot gestreept t-shirt, waarvan ik zeker weet dat deze goed in mijn garderobe zou passen. Verder zie ik veel kleur, zoals Joe Komodo ook beloofd.

Conclusie

Komodo heeft een heel breed palet als het gaat om duurzaamheid. Ze communiceren daar ook vrij transparant over op hun website en de visie lijkt doorgedrongen van de collectie tot aan de boodschap richting de consument en dan heb ik het nog niet eens gehad over de diverse projecten waar zij aan deel nemen om het voor mensen in nood beter te maken op deze wereld. Kortom, een duurzaam merk van draad tot kledingstuk. En nog hip en trendy ook! Komodo staat definitief op mijn lijst van eerlijke modemerken en gaat er ook niet meer af. Meer weten over Komodo? Check de website.

#duurzamemodeblogger #duurzamemodeinspiratie #Review #tipsduurzamegarderobe #komodo #Duurzamekleding

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.