Serenitea

(Helaas is Serenitea gesloten sinds mei 2017.)

Vorige week kwam ik terecht bij Serenitea in Middelburg. Op zoek naar een bijzondere plek om te lunchen, liepen we tegen dit frisse geheel aan. Bij binnenkomst zakte de rust over ons heen en zochten we een plekje aan het raam. "Wat een heerlijke plek!" dacht ik terwijl ik de menukaart erbij pakte. Tijdens het lezen van de menukaart werd ik nog blijer, want wat ik niet wist, is dat ze hier puur, eerlijk en biologisch eten serveren. Wat een feest! Nieuwsgierig naar hoe het eten hier allemaal smaakt en proeft, bestudeer ik de kaart nog wat beter.

Het is lunchtijd en we hebben dus allemaal honger, veel honger! Wat een uitkomst, we kunnen dus ongegeneerd lekker veel bestellen. Zelf bestel ik een (desem)broodje hamburger van hereford rund, als ware burgerlover is dit gelijk een goede test. Komt vast goed..

Ik start alvast met een cappuccino. Die smaakt echt wel. Voor kinderen is het menu ook aangepast, lekker maar verantwoord. Wat een uitkomst is voor ons, want ik word eerlijk gezegd ook wel een beetje moe van al die zoete kunstmatige rommel die mijn kind dolgraag naar binnen werkt wanneer hij de kans ertoe krijgt. En hier, bij Serenitea, is allesbehalve kunstmatig. "Bestel maar wat je wilt, lieverd!" juich ik hem toe. Hij wil wel een tosti en een sapje uit het paarse pakje (wijzend naar de vitrine). Natuurlijk mag dat!

Het eten wordt ons na niet al te lang wachten voor geserveerd. Prima bediening! Zo ook mijn broodje, jammie! Smaakt niet alleen goed, maar ziet er ook nog eens om te versmaden uit. Top! We vervallen in een stilte en genieten er oprecht van.

Het zoontje van de eigenaren loopt tijdens ons bezoek vrolijk in de rondte en komt regelmatig even buurten bij onze tafel. Na een tijdje brengt hij zelfs een boekje mee; een stille hint of we hem even willen voorlezen, haha. Natuurlijk doen wij dat wel even.

Wanneer we klaar zijn, zijn we nog nieuwsgierig naar de taartjes in de vitrine en besluiten het er maar van te nemen en bestellen de appeltaart. Niet zo heel zoet, maar wel lekker. Ik proefde er de 'ouderwetse' appeltaart smaak in terug. Genieten toch? Ik wist niet dat Zeeland hier al aan toe was, maar dat zijn we (ja, ik ben ook een zeeuw!) gelukkig wel! Bedankt Serenitea, ons zul je binnenkort zeker terug zien!

Serenitea Middelburg - puur en eerlijk eten

#hotspot

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.