Mijn lievelingstrui

Afgelopen vrijdag was het nationale warme truiendag. Zoals jullie hebben kunnen lezen, startte ik mijn 'reis' naar een duurzame garderobe vorig jaar. In eerste instantie stortte ik mij volledig op het aanschaffen van vintage en tweedehands kleding. Dat doe ik overigens nog steeds, want dit bevalt mij prima en ik heb al een hoop 'nieuwe' oude schatten in mijn kast hangen. Van collectors items tot tweedehands kleding van de vlooienmarkt.

Hier vond ik ook mijn huidige lievelingstrui voor deze speciale dag; warme truiendag! Ik wijdde er zelfs een Google sessie aan, voordat ik de trui kocht (van een zeer bekende modeblogger) om te weten uit welke collectie de trui kwam. Dit zegt weer iets over mijn 'ik-wil-alles-weten' kant, soms heb ik dat. Al met al; ik was verliefd op deze trui en de liefde is er nog steeds.

Nu je weet hoe ik aan mijn lievelingstrui gekomen ben, leek het me leuk om antwoord te geven op een aantal vragen over duurzaamheid en warme truiendag en hoe ik duurzaamheid betekenis geef in mijn leven.

Waarom is dit mijn lievelingstrui?

Het is een vlotte trui met een te gekke print en grappige details, zoals de rits op de schouder. Daarnaast is het ook nog eens een trui van één van mijn favoriete kledingmerken 'Petit Bateau'. Ik hou van de 'preppy' botenlook, maar een gave opvallende print past ook goed bij me. Dit combineert beide en dat vind ik nou zo leuk! Hij is lekker warm en van goede kwaliteit. Deze trui kan nog jaren mee, dat vind ik ook belangrijk als ik een item aanschaf. Dat het lang meegaat.

Wat doe ik aan 'duurzaam leven'?

Allereerst eten mijn man en ik al jaren biologisch, biologisch dynamisch(vis/vlees/groente/fruit) en kopen we zoveel mogelijk lokaal geteelde groenten, fruit en ook vlees. Dit laatste betekent dat we er soms voor kiezen om ons vast te houden aan seizoensgebonden groenten en fruit, hoewel we dat ook weleens lastig vinden, staan we er wel achter. Door groente en fruit te kopen wanneer het in het seizoen is, is het in Nederland geteeld en hoeft het dus niet 'ver' te reizen. Het is mooi en goed streven, maar niet altijd haalbaar. We proberen verder zo min mogelijk voedsel te verspillen en dat lukt wel heel aardig.

En dan is er deze duurzame mode blog waarin ik vorig jaar mijn reis gestart ben naar een duurzame garderobe. Het is tot nu toe een mooie reis, waarin ik al veel heb geleerd. En ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen en je er door laat inspireren hetzelfde te doen. Alhoewel een minimalistische garderobe voor mij nog een bruggetje te ver is, hoop ik daar ook naar toe te groeien.

Hoe hoog stond de thermostaat op warme truiendag?

Afgelopen vrijdag stond de thermostaat in onze woning op 19 graden. Aangezien het echt koud was buiten, had ik het niet echt warm op deze dag.

Wat doe ik om energie te besparen?

Ik kan helaas niet zeggen dat ik op alle fronten energie bespaar in mijn leven, Ik zou graag minder in de auto willen rijden, maar dat is praktisch niet haalbaar vanwege mijn werk en het feit dat we nu in dorp wonen (tijdelijk gelukkig!) waar niet alles verkrijgbaar is.

Wat ik verder nog kwijt wil...

Met veel plezier deed ik mee aan warme truiendag, maar eigenlijk kan het helemaal geen kwaad om hier meer aandacht aan te geven in het dagelijks leven. Ik geloof echt dat we samen meer kunnen bereiken door bewuster met onze middelen om te gaan en onze ideeën met elkaar te delen.

Fijne week!

Lees ook:

Eerlijke truien voor warme truiendag!

#warmetruiendag #getconcious #duurzamemodeinspiratie #duurzamemodeblog #duurzamemodeblogger

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.