TOMS; meer dan een paar schoenen

De beweging van TOMS

eco en vegan schoenen van TOMS

Er is al veel gezegd en geschreven over de schoenen van TOMS. Het principe 'one for one' toegelicht; koop één paar schoenen en TOMS geeft één paar schoenen aan een kind in nood. Een duurzaam en een oprecht en eerlijk verdienmodel, De ultieme vorm van verantwoord ondernemen.

Al enige tijd wil ik een review schrijven over TOMS, maar elke keer dacht ik; 'iedereen kent TOMS toch al?' of 'Iedereen weet toch waar ze voor staan?' Dus besloot ik dat te toetsen bij een aantal vrienden, bekenden en sommige onbekenden.

Wat bleek; er zijn dus inderdaad mensen die het merk wel kennen, maar de filosofie erachter (nog steeds!) niet. Niet iedereen is er blijkbaar mee bezig of een ander beter wordt van zijn of haar aankoop. Het borrelde; Time for another TOMS review? Jep!

White Canvas Chemistry

De collectie

De befaamde espradilles van TOMS zijn inmiddels ware klassiekers geworden en nog steeds vind je ze elk jaar terug in de collectie. Afgelopen jaren heeft TOMS haar collectie uitgebreid met o.a. wedges, sneakers en slip-ons. Zo ook zonnebrillen en tassen. Alle producten worden gemaakt van duurzaam en veganistisch materiaal. Op hun website kun je exact lezen welke materialen ze toepassen en hoe ze hun kwaliteit handhaven. De zonnebrillen collectie zijn helemaal van deze tijd en bevatten o.a. vintage geïnspireerde monturen, De Harlan Havana Tortoise doet mijn hartje sneller kloppen en staat op mijn wishlist voor 2017. Zie de afbeelding hieronder.

Harlan Havana Tortoise

TOMS geeft gezichtsvermogen

En nu zie ik je denken...maar inderdaad. TOMS geeft mensen hun gezichtsvermogen terug. De stap naar een collectie zonnebrillen gebeurt bij TOMS niet zonder filosofie. Dat is wat TOMS nu ook zo mooi maakt, overal zit een goed verhaal achter. Een zorgzaam verhaal wel te verstaan, Voor iedere zonnebril die verkocht wordt, helpt TOMS mensen in nood met het terug krijgen van hun gezichtsvermogen. Dat doen ze op diverse manieren; een bril op sterkte, een operatie voor staar, maar denk ook aan chronische oogontstekingen die verholpen worden met de juiste medische hulp. Zo hielpen zij al meer dan 400.000 mensen in nood.

Zelf ben ik een brildrager en kan ik echt niet zonder. Autorijden of fietsen kan ik vergeten als ik mijn bril niet draag, Voor de duidelijkheid; ik zie tot 30 cm in de verte alles scherp, alles wat daarna komt, is één grote waas. Ik vind het dus prachtig en mooi om terug te lezen dat TOMS zich hiervoor inzet en zich ook bewust is van de noodzaak om goed te kunnen zien. Een futiliteit voor velen in onze wereld van pracht en praal, maar ik ben iedere ochtend weer blij als ik mijn bril op mijn neus zet. Doordat ik goed zie, kan ik werken, mezelf verplaatsen, voor mezelf zorgen en vooral genieten van alles wat ik tegen kom. Mooie uitzichten en mijn kind zien opgroeien bijvoorbeeld.

Dit is niet het enige waar dit prachtbedrijf zich mee bezighoudt. Ze steunen en zorgen voor drinkwater, veilige geboortes en zetten anderen in beweging om beter voor elkaar te zorgen. Hoe geweldig is dat?

Conclusie

Hoewel ik al jaren een fan ben van TOMS en ervan uit ging dat ik (samen met iedereen) nu wel weet wat TOMS doet en waar ze voor staan, ben ook ik verrast door TOMS. Het gaat veel verder. Met recht is TOMS niet alleen een merk, maar ook een beweging geworden, want TOMS doet veel meer dan alleen schoenen.

Welk product je ook aanschaft, er zit altijd een verhaal achter en er wordt altijd iemand die in nood verkeerd beter van. Samen bereiken we mee dan alleen en dat besef zit er bij TOMS goed in.

Nieuwsgierig geworden? Op de website van TOMS lees je meer.

#TOMS #veganistischemode #Duurzamemode #Review #eerlijkemode

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.