De resultaten van de #5lookschallenge

Welke looks en outfits heb ik kunnen mixen & matchen met de minimalistische uitdaging van People Tree? Slechts vijf items, vijf dagen lang. Met als minimale eis dat alle items duurzaam zijn, waarvan één sieraad, één accessoire en drie kledingstukken. Een lastige uitdaging voor mij, omdat ik graag elke dag een ander outfit aantrek. In oktober probeerde ik ook minimalistischer met mijn garderobe om te gaan, maar dat mislukte (nogal!). Met deze uitdaging deed ik een nieuwe poging. Zie hier alle resultaten (tot nu toe). Ik werk de blog steeds bij, totdat alle resultaten gepost zijn. Stay tuned!

Welke items koos is ik uit?

- Een donkergroene trui van gerecycled polyester (H&M Concious);

- Een legergroene blouse van Tencel/Lyocell (H&M Concious);

- Een met de handgemaakte tas van gerecyclede verpakkingen (Garbags);

- Een kokerrok van biologisch katoen (People Tree):

- Een goudgekleurde ketting (A beautiful story).

Dag 1 - de ultieme inspiratieloze dag

Iedereen heeft er wel eens last van, dus ook ik, een inspiratieloze dag. Een dag waarop eigenlijk alles teveel is, laat staan een creatieve foto van jezelf met je minimalistische garderobe. *zucht* Toch deed ik het en dit was mijn resultaat: What a way to start this challenge, hahaha LOL!

Dag 2 - De legergroene blouse! Yes!

Naar deze look keek ik ook wel een beetje uit. Sinds deze blouse in mijn kast hangt, ben ik er aan verknocht. Hij zit lekker, staat leuk en blijft ook leuk. Het materiaal is prettig en vriendelijk voor de anti-strijk-types zoals ik. De blouse lijkt onkreukbaar, heerlijk! In combinatie met de tas, de ketting en de rok. Ik werd er blij van, jullie ook? Hier mijn look:

Dag 3 - Laagjes

Tijd om de items in laagjes over elkaar aan te trekken. Het is toch koud buiten! De blouse gaat onder de trui en laat de lengte van de rok goed naar voor komen door de trui en de blouse in de rok te doen. Het accentueert je figuur ook gelijk. Want vind jij?

Dag 4 - Switch en knopen maar

De opgeknoopte blouse, je ziet m steeds meer en dit voorjaar ga je m helemaal terugzien. Hier heb ik de mouwen opgestroopt om de kleuraccenten van de trui goed over te brengen. En tja.. die rok.. die blijft echt heel gaaf. De print verveelt ook niet en is echt eindeloos te combineren. Ik gebruikte hier drie van de vijf items.

Dag 5 - de finale

Vandaag is de laatste dag van deze 5 looks challenge. Daarom neem ik de blouse los in de hand mee voor het geval dat..weet ik ook niet. Voor de foto was het wel leuk, maar de blouse heeft de rest van de dag geen functie gehad. Slechts twee items van de vijf vandaag. De trui en de rok. Doordat ik de trui scheef geplooid heb, valt deze wel grappig.

Nawoord:

Het is voor mij echt een enorme uitdaging om dezelfde kleding langer dan twee dagen achter elkaar te dragen. Toch deed ik het en het viel me echt mee. Ook ondanks de kou, want ik draag in de winter bijna geen jurken of rokken, maar deze rok van People tree wilde ik jullie niet onthouden. Hij is zo ontzettend gaaf en zit ook lekker. Op Intstagram heb ik inmiddels geconcludeerd dat de challenge niet heel groots is geworden. Ontzettend jammer, maar wel begrijpelijk.

Wat heb ik ervan geleerd? Ik probeer nu met minder kledingstukken meerdere looks te maken, dus het heeft voor mijn creativiteit en minimaliseren van mijn garderobe zeker geholpen. Hopelijk heb ik je geïnspireerd hetzelfde te doen.

#peopletree #5lookschallenge

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.