Breizuss in review


De zuss-en van Breizuss met hun handgemaakte en zacht gebreide sjaals, van elk maar één. Op Instagram (@breizuss) volg ik ze al een tijdje en werd ik nieuwsgierig naar de collectie. Zijn de sjaals zo lekker aaibaar als ze er uit zien? En blijven de vesten ook lekker rond je lijf zitten om je warm te houden tijdens een gure en koude winterdag? Lees in het in deze review!

De collectie

Met passie voor exclusief handwerk, en dan met name breien, creëren de zussen Marja en Jolanda unieke items. Achter elk stuk schuilt een verhaal, een gedachte, maar vooral liefde en passie. Zelfs het wol draagt een verhaal (het YARA vest in deze review is ervan gebreid) en is met de hand gesponnen, geverfd met duurzame ecologische verf en geproduceerd in Nederland. Lokaler en eerlijker kun je het niet krijgen. Slow knitwear zoals de dames het zelf noemen.

Review

Voor het testen van deze prachtstukken reviewde ik het YARA vest en de PETRONELLE sjaal.

Beide items bevatten veel kleur en mooie details. Het pluist eigenlijk nauwelijks en kriebelen doet het al helemaal niet.

YARA vest

Het vest valt gelijk goed en zit lekker op het lijf. Doordat het vest een tikkeltje oversized valt, geeft dit een extra relaxte winterlook. Heerlijk om in dit vest voor de kachel te duiken met een warm kop thee. Het kleurrijke breisel staat ook echt heel hip. Met een stoere zwarte jeans word je outfit ineens heel 'catchy'.

In drie woorden; warm, stoer en trendy!

logo Breizuss

Ecologische wollenvest YARA

Yara vest van Breizuss

Ecologische wollenvest YARA

PETRONELLE sjaal

Terwijl ik me in de sjaal wikkel, valt het me op dat de wol prachtige details bevat, zoals glitterdraad, kantband en bloemen. Omdat het zo subtiel verwerkt is in de wol geeft het net dat beetje extra aan de sjaal, waardoor het echt een bijzonder stuk wordt en juist niet truttig is, maar heel sjiek en subtiel. Combineer het met de juiste winter basics en je winteroutfit is echt helemaal compleet.

In drie woorden; Colorbomb, sjiek en subtiel!

Petronelle sjaal van biologische wol

Conclusie

De unieke items van Breizuss zijn het meer dan waard. Ik heb echt vooral genoten van de warmte en het comfort die de items bieden. Vaak neigt warmte en comfort naar saai, maar dat is hier helemaal niet aan de orde. Door het gebruik van kleur, handgemaakte natuurlijke materialen, raak ik niet uitgekeken op de prachtige breisels. Ik kan me zo voorstellen dat je dit jaar na jaar wil blijven dragen, omdat het ook eindeloos te combineren valt. Een duurzaam kledingstuk met een waar statement, ultieme aanvulling in je garderobe!

Ga naar Breizuss om te kijken of er wat voor jou bij zit. Have fun!

#breizuss #duurzaamvest #ecologischekleding

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.