Doe je ook mee aan de #5lookschallenge?

Heb jij al duurzame en eerlijke kledingstukken in je kast hangen? Of een minimalistische garderobe samengesteld? Het bekende en duurzame kledingmerk Peopletree daagt iedereen uit om vijf dagen lang looks te creëren die duurzame items bevatten. Dit mogen vintage stukken zijn, maar ook zeker gerecyclede kleding, biologische items, noem maar op. Wat is het doel van deze actie? Hoewel we het liever niet willen weten, is de mode industrie de meest vervuilende sector na de olie industrie ter wereld. Jaarlijks worden er 80 biljoen (!) kledingstukken geproduceerd, waarvan miljoenen stukken ook weer vernietigd worden en vaak zelfs ongedragen zijn. Even een feitje om over na te denken voor iedereen met een shopverslaving..en ja, ook ik moest hier even over denken. "Wil ik dit wel weten?" Ja, de feiten zijn hard, maar ik wil het weten. Zo is deze blog immers ontstaan. Terug naar de challenge en het doel! Het doel is om vijf dagen lang een bewuste look te creëren met maximaal vijf duurzame items, Ook aan de te kiezen items zitten nog wat regels:

  • Drie kledingstukken van een duurzaam merk

  • Een eerlijk en duurzaam sieraad

  • Een duurzaam accessoire

Durf jij het aan?! Deze Instagrammers gingen je al voor:

@heylilahey

@leafable

@tigerlillyquinn

@cassy16

Volgende week zal ik mijn 5 looks samenstellen en ze met jullie delen. Zowel op de blog als op mijn instagram (@chantoile_mures) zal ik foto's plaatsen. Wie weet kan ik je overhalen om hetzelfde te doen.

Als je meedoet, laat me dit dan weten! Ik ben zeker benieuwd naar je creatieve creaties, maar ook je bevindingen. Wellicht deel ik je looks hier op de blog of op mijn facebook pagina. Succes!

#getconcious #capsulewardrobe #peopletree #Duurzamemode #5lookschallenge #ecologischekleding #Duurzamemodetips

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.