De Zeeuwse Hemel


Waar ik al vanaf dag één graag kom; de Zeeuwse Hemel in Zierikzee. Een plekje waar zoveel liefde in zit en eigenlijk alles met zorg voor je wordt klaargemaakt of ingepakt. De onthaasting wordt voelbaar, zodra je de straat in loopt. De geur van koffie, zoete taartjes en andere lekkernijen bereiken je zintuigen bij binnenkomst. Het water loopt me op dit punt al in de mond. Het is er altijd een drukke bezigheid van de bediening tussen de kleine tafeltjes door die nagenoeg altijd bezet zijn. Achter de ouderwetse counter waar al het lekkers ligt te wachten, bereid men de lekkerste koffie en thee.

Zonder het menu nog ontvangen te hebben, bedenk ik me al waar zin in heb. Wordt het meteen een worteltaartje van Koekela of toch eerst nog een frisse groene aspergesalade? Misschien de garnalenkroketjes? Of beide? Ik kan niet kiezen, het worden de garnalenkroketjes en daarna de worteltaart. Maar eerst start ik met een Cappuccino. Hhmm...die geur alleen al, ik word er blij van.

Het schattige zaakje ontstond uit een behoefte om ingrediënten te gaan verkopen die de huidige eigenaren zelf lastig konden verkrijgen in de regio. Hun passie voor lekker en eerlijk eten in combinatie met hun ondernemersgeest maakte de Zeeuwse Hemel een feit. En met succes! Na een aantal jaren van café combineren met winkel is het uitgegroeid tot wat het nu is. Een intiem winkelcafé waar je zowel de beste ingrediënten als een heerlijk gerecht kunt verkrijgen. Vond je die olijfolie zo goed van smaak? Dan tappen ze deze gerust af, zodat je een flesje mee naar huis kunt nemen. Foodies die van puur en eerlijk houden, komen hier aan hun trekken. Bijna alles wordt klaargemaakt van verse biologische ingrediënten.

Als echte zoetekauw kom je hier ook goed aan je trekken. Naast de heerlijke taartjes van Koekela ligt de vitrine vol met heerlijke zoetigheden voor bij de koffie of thee. Je zult begrijpen waarom ik hier graag kom.

Dit kleine maar oh zo gezellige en intieme plek deel ik graag met jullie, omdat na al die jaren nog steeds puur is gebleven en de bijzondere ingrediënten nog steeds verkrijgbaar zijn. Voor meer informatie verwijs ik je graag naar hun website. En... oh ja, had ik al verteld dat je er ook fantastisch kunt dineren?

De Zeeuwse Hemel

Lege borden; we hebben genoten!

#dezeeuwsehemel #hotspot

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.