Garbags, idealisme die werkelijkheid is


Tijdens onze reis naar Portugal zijn we in Lissabon gestuit op een leuke winkel waar portemonnees, clutches, tassen en andere opberg accessoires verkocht werden. Verscholen achter de oude geveltjes die Lissabon rijk is, werd ik aangetrokken door de vrolijke kleuren in de strakke witte winkel van Garbags.

Visie

Bij binnenkomst spreekt de verkoper ons direct aan en verteld met enthousiasme over de achtergrond van Garbags. Het blijkt een lokale onderneming die uitsluitend werkt met gerecycled materiaal. Mijn hart maakt een sprongetje en ik vraag door. Met name van oude koffieverpakkingen, PET flessen, drinkverpakkingen, en andere oude verpakkingsmaterialen ontwerpen ze een mooie tas of clutch met vernuftige details. De materialen worden aangeleverd door de lokale bevolking. Zij krijgen in ruil voor het aanleveren van bijvoorbeeld lege koffiepakken weer flinke korting (tot wel 75%!) op items die ze kunnen aanschaffen in de winkels. Een prachtige vorm van recyclen, duurzaamheid, return on investment en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een ideaal die werkelijkheid geworden is, zo blijkt.

Kwaliteit

Toen ik het hoorde, verbaasde ik me wel over de stevige kwaliteit van de producten. Alles ziet er keurig netjes uit en: er is gelet op details. Zoals de clutch die ik vasthoud in de foto hierboven, waardoor het materiaal mooi tot uiting komt. Alle items worden dan ook met zorg ontworpen en geproduceerd in een atelier in Lissabon.

Ik ben erg enthousiast geworden en heb wat spullen aangeschaft om mee te nemen naar huis, maar ook om ze kado te doen. Een idealisme die uitgekomen is voor de mensen achter Garbags. Nieuwsgierig geworden? Klik op Garbags.

Note

Dit artikel stond eerst onder mijn projectenpagina, maar deze bestaat (binnenkort) niet meer, dus zet ik de review van Garbags in mijn blog dan is de review ook makkelijker vindbaar.

#garbags #portugal #gerecycledemode

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.