Capsule garderobe oktober 2016

Vanaf nu zal ik elke maand een capsule garderobe presenteren. Vandaag presenteer ik mijn eerste capsule garderobe, oftewel mijn 'capsule wardrobe'. Hoewel ik heel graag volledig wens over te stappen naar een volledige duurzame kledingkast vol met ecologische fairtrade kleding ben ik er nog niet. Van de acht stukken die ik hier noem, zijn er vier duurzaam. Komende maand zal ik deze blog aanvullen met foto's en bevindingen over hoe het is om met een minimalistische kledingcollectie te werken.

Zie foto's voor de items van deze maand:

- Zwarte top by Zoso fashion (fairtrade)

- Zwarte slacks van H&M

- Zwarte pantalon by Flippa K (duurzaam geproduceerd)

- Witte sweater by Diesel

- body by Zara

- Blue jeans by Kuyichi (ecologisch)

- coltrui brons by H&M

- bomber jacket by concious H&M (duurzaam materiaal)

10 oktober 2016:

Tot nu toe heb ik van de acht items al negen combinaties bedacht. Dat is best krap als ik er een hele maand mee wil doen. Een zwart vest of jasje erbij zou misschien toch wat meer mogelijkheden bieden. Eerst wil ik alle combinaties dragen. Ik ben benieuwd!

16 oktober 2016:

Momenteel ben ik door alle mogelijke combinaties heen. Ik vraag me even wat ik nu precies wil bereiken met een minimalistische garderobe. Note to self: Het doel is om te bekijken of het haalbaar is om meer te halen uit minder kleding en te werken met duurzame kleding die (hopelijk) ook langer meegaat. Het lampje gaat weer aan; PLING! Hoewel ik enige teleurstelling beproef dat ik niet mijn kast in zal duiken morgen, maar voor mijn gevoel dus weer eenzelfde outfit ga dragen, kan ik me ook storten op accessoires.

17 oktober 2016:

Tot nu toe was ik altijd gewend om alle kledingstukken eenmaal te dragen en ze dan gelijk weer te wassen, ook niet erg duurzaam. En als ik het idee nog maar heb dat er een luchtje aan mijn kleding zit die niet fris is, was ik het alweer. Ook dat is niet duurzaam..zucht..ik heb nog een weg te gaan.

19 oktober 2016:

I give up! Echt waar mensen, ik heb het even gelaten voor wat het is. Een minimalistische garderobe met 8 stukken is niet te doen. Waar begin ik? Ok, ik heb naar eer en geweten geprobeerd om met 8 stuks een garderobe te creëren die minimaal is en duurzaam. Maar, het is gewoon niet te doen. Halverwege de maand zijn mijn outfit opties op en raak ik uitgekeken op de beperkte kledingstukken waar ik uit kan kiezen. De aanvulling met accessoires ook geprobeerd uiteraard, maar het helpt mijn (verwende) geest niet om er vrede mee te hebben en de uitdaging ervan in te zien. Het levert meer frustratie op dan dat ik er blij van word. Waar ligt dat nu aan? Ik vermoed eerlijkheidshalve dat het niet zo zeer aan mij ligt...(en ik ben heus wel kritisch naar mezelf toe, echt waar) Ik denk eigenlijk dat acht kledingstukken gewoonweg te weinig is om een minimalistische maandgarderobe van te creëren. Zou dat het zijn? Ha! Ik weet het wel zeker. Voor deze maand; I give up! Voor november ga ik me beraden op een nieuwe samenstelling en wil er dan ook meer van laten zien door de looks ook vast te leggen en te delen. Dat heb ik nu niet kunnen doen door tijdgebrek (ik zit midden in een verhuizing). Tot november! Joe!

#Duurzamemode #minimalisme

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.