Duurzame mode? Hello!

Welkom op mijn blog over duurzame mode. Ruim anderhalf jaar ben ik bezig geweest om op internet een leuke toegankelijke website of weblog te vinden waar ik meer kan vinden over ecologische kleding en vooral waar ik het kan aanschaffen, zonder dat ik hoef te twijfelen over de herkomst van de stoffen of de productiewijze. Klinkt bekend? En als je dan duurzame kleding koopt, hoe 'duurzaam' is dan duurzaam?

Daarin wil ik gaan voor een toegankelijke blog waarin iedereen die met vragen zit over bijvoorbeeld biologische jurken, fairtrade broeken of beide hier terecht kan. Heb je vragen of tips? Laat het me weten, want ik heb er zin in. Hopelijk kan ik je op een leuke manier op weg helpen binnen de opkomende wereld van 'sustainable fashion', oftewel duurzame mode.

Hoe kijk ik naar mode in het algemeen?

Hoe meer ik hier over nadacht, hoe meer ik me realiseerde dat ik altijd iets met mode had, maar een soort haat liefde verhouding ontwikkeld had met mode in het algemeen. De hypes wisselen elkaar in sneltrein tempo af en de trends bevatten vaak extreme uithalen naar thema's die ik niet kan volgen. Dit probeer ik zoveel mogelijk los te laten en me alleen te laten inspireren door de dingen die ik mooi vind. Wanneer ik kleding koop, wil ik het liefste kleding kopen die lekker zit, er leuk uitziet, goed gematcht kan worden met andere items uit mijn kledingkast en vooral ook lang meegaat. (wat een eisenpakket hè?) En dan heb ik het nog niet eens over de aanschaf van duurzame mode.

Mijn smaak en stijl

Over smaak valt niet te twisten. Ik hou van verschillende looks. Op mijn blog zul je dan ook verschillende stijlen terugzien. Ik hou van een sjieke basic look met een statement jack er op, maar ook van bohemian chic of een complete gipsy stijl kan ook geweldig zijn. Kortom, erg divers.

Mijn foto's geven je een beeld van mijn smaak op het gebied van kleding, styling en soms mijn interieur. Ik ben zeker geen trendsetter, maar ik hou absoluut van mooie dingen. Ik hoop dan ook 'mooi' en 'duurzaam' dichter bij elkaar te brengen, want ik ben er van overtuigd dat deze twee heel goed samen kunnen gaan. Voor mij wordt kleding pas echt mooi als ik weet dat een ander er niet voor heeft moeten lijden en er geen onnodige grondstoffen verbruikt zijn.

Ik hoop dat je het leuk vindt om hier te komen en te lezen over mijn visie op duurzame mode

#Modeblog #Duurzamemode #ecologischekleding #modeinfoblog

Gerelateerde posts

Alles weergeven
Recent Posts

DISCLAIMER

Indien je foto- en/of blogmateriaal wenst te gebruiken van Chantoile, die ik voor een groot deel zelf maak, kun je contact opnemen met me. Samen komen we er wel uit. 

Tags
Er zijn nog geen tags.